Hmm, powiem wam szczerze, że jak dla mnie to zakaz bindowania przycisków na padzie to jakaś bzdura - nie widzę, żeby bindy dawały jakąś znaczną przewagę nad stickowymi graczami i odwrotnie, kwestia ergonomii wydaje mi się. Co do zasady obowiązku pozostawania przy wygrywającej postaci, to tak naprawdę mi to zwisa i równie dobrze może jej nie być, bo nie wiem jakimi argumentami można poprzeć konieczność walki wciąż tym samym zawodnikiem, nieważne czy wygrywasz czy przegrywasz. A że Ryan robił oczy? No cóż, ja z przyjemnością podyskutuję z nim o zaletach i wadach tej zasady po walce. OSOBIŚCIE widzę to tak - turniej organizowany jest dla graczy i ma służyć przede wszystkim zabawie. Jeśli uczestnicy w większości wyrażają opinię że zasada jest głupia, bądź wspomnianą zabawę w jakikolwiek sposób psuje, to ja jestem skłonny tą zasadę zmienić. Tym bardziej, że nie wpływa ona znacząco na szansę zawodników w turnieju.
A co do konieczności używania innych postaci w teamówce, to w sumie też mi to obojętne. SBO ma się różnić od turnieju singlowego, wspominałem też żeby podejść do tego z lekkim przymrużeniem oka. Z jednej strony taka zasada może uchronić przed powstawaniem mega-doje*anych drużyn, gdzie do walki stanie trzech topów, z drugiej strony, fajnie by było zawalczyć z np. trzema Paulami, gdzie każdy zawodnik prezentuje inną taktykę i sposób gry. Ponadto, grając trzykrotnie na daną postać potrzeba 3 razy mniej ogrania, zauważcie, bo nie trzeba przejmować się innymi postaciami niż ta jedna!
Ech wiadomo jak jest, każdego się nie zadowoli - mimo, że to co napisałem powyżej to tylko moja personalna opinia, to zakładam że zostaniemy przy zasadach sprzed roku, ale jeszcze przedyskutujemy to z chłopakami. Sorry, ale trzeba się zdecydować na jakiś komplet reguł - za kilka lat wszyscy się przyzwyczają i nie będzie niepotrzebnych dyskusji.
Nie wiem natomiast jak wygląda sprawa z teamówkami w SSF - nie znany mi jest sposób rozgrywania ich na całym świecie, nie wiem jak do sprawy odnoszą się specjaliści. Może niech jacyś się tu wypowiedzą!