Ja tam byłbym za zakazem gry na ustawieniach innych niż default, pisałem o tym już wcześniej, jest to rozwiązanie szeroko stosowane, usprawnia przebieg rozgrywki i jest generalnie fair jak dla mnie. Ale w Polsce to nie przejdzie, ludzie nie potrafią grac bez bindów (aka czity) i żaden przemyślany i logiczny argument do nikogo tutaj nie przemówi. Koniec końców to turniej lokalny dla małej garstki ludzi, organizowany raczej z pobudek innych niż chęć krzewienia esportu i kręcenia światowego hype, tak więc ma prawo rządzić się swoimi zasadami. Co do rozstawiania topów to rozwiązanie jest u nas jak najbardziej wskazane, wręcz koniecznie. I tak nigdy nie wygrywa nikt z dupy więc to tyle. Counterpicking w tekkenie dla mnie jest bez sensu bo to nie gra oparta na MU. W SF to już inna para kaloszy, ja generalnie jestem za całkowitym zakazem counterpickowania ale widać po światowych turach, że różnie tutaj są zasady wybierane. Jedno jest dla mnie jasne - counterpick w SF to coś super lame/weak, czym ja osobiście się brzydzę :/