I tak naprawdę o tym ciągle piszę, że w tamtych czasach można było stwierdzić kto jest najlepszy w jakiejś części polski a nie w kraju a już na pewno nie można było stwierdzić że ktoś nie grał dobrze w mk bo ja o nim nie słyszałem (txt verta).
W takim razie Vert ma pewnie rację. Z nas wszystkich on znał czołówkę światową i Europejską do której sam należał. Więc jak on mówi, że kogoś nie znał to znaczy, że ta osoba albo mało grała, albo tylko w swoim gronie
co się ładnie zazębia z całą naszą dyskusją.
Rozgraniczmy pewne rzeczy:
- Po pierwsze nigdy nie napisałem, że "nasze grupki były najlepsze", tylko że graliśmy w tamtym okresie znamy mniej więcej poziom jaki istniał w wielu miastach w Polsce i za żadne skarby nigdy bym nie powiedział, że ten poziom był słaby (Co Ty stwierdziłeś po przeczytaniu wywiadu ze zwycięzcą Gambleriady).
- Po drugie zawody ogólnopolskie to również nie jest wyznacznik poziomu, zwłaszcza w średnich latach 90. Wystarczyło orientować się w scenie (Znać wielu liderów z różnych miast), grać i miało się miarodajny poziom gamingu. A to, że ktoś lepszy istniał te 500 - 800 km dalej w wiosce Pcim Dolny o którym pojęcia nie miałem to nadal potwierdza moją tezę, że poziom wcale słaby nie był.
- Po trzecie nie wiem czy pamiętasz, ale w redakcji Gamblera robiono combo Kabala na 90 %, a gdzie dziennikarzom do arcadowych cioraczy
Poza tym sam sobie zaprzeczasz. Piszesz, że poziom był do dupy, po czym stwierdzasz, że było wp***u osób, których nie znałem. A skoro znałem kilku i wymiatali to ciekawe jak grały te osoby, których nie dane mi było poznać na arcadowych ścieżkach. Więc jak to jest, jednak było dużo graczy mistrzów ukrytych po miastach czy jednak poziom był słaby bo koleś wygrał zawody używając AA
? No słucham?
EDIT:
*żeby nie było ja ciągle piszę o początkach lat 90 tak jak i o te czasy mi chodziło w pierwszym moim poście tutaj, nie obchodzą mnie późniejsze lata 90 jak już ludzie grali w MK3 bo wtedy było MK3 a nie MK.
Czyli o które gry Ci chodzi: MK2 i MK1? Bo mi o MK2 i MK3/UMK3. MK1 to już działka Verta.