Ej no spoko, ja tam nie naskakuje na ciebie tylko staram się przemówić do rozsądku
Generalnie jest taka tendencja, że zawsze każdy uważa że jego postaci czegoś brakuje i ma mnóstwo wad.
Rozumiem to doskonale, naturalna cecha ludzka. Ja gram w zasadzie ekskluzywnie Brajanem i uważam, że ma ewidentne problemy z obroną przed ofensywną grą np. Lowa, czy właśnie Boba. Jeśli przeciwnik daje mi czas na odpowiedni spacing mogę zacząć polować na CH 3+4, uf4 i podobne zagrania. Wg. mnie w ogóle nie sprawdza się w pressingu i jego launchery są jak w przypadku Steva i Boba przeciętne. Jet Upper jest świetny ale tylko jako punisher itp. Teoretycznie Brajan ma wszystkie narzędzia, mocne oki z tauntem (ale to akurat wymaga troszkę timingu i w realnej walce dużo ciężej to posadzić niż rzut paula pod ścianą + komplet), ma ciekawe resety juggli (ale ponownie, jest to relatywnie ciężkie) i kilka dobrych narzędzi. Ale lowy ma naprawdę słabe (QCB3 to jedyny dobry low, nie daje jednak żadnej przewagi ani kontynuacji i ma ok 20 klatek, absolutnie nie jest na poziomie CD3 brusa), jego launchery są średnie (df3 zbyt karalny i sygnalizowany, jet upper o dziwo ciężko posadzić poza karą itp) aczkolwiek nie jest jeszcze żadna tragedia.
Generalnie wiem, że brajan jest solidnym high tierem i gdyby rozgrywka wyglądała jak w DR byłby wg mnie absolutnym topem, rzeczywistość jest jednak taka, że postacie z ogromnym pressingiem rządzą a brajanem nie da rady tak grać.. Wystarczy popatrzeć na inne "topy". Law, Bob, Lars, Nina, Brus, Steve etc. Każdą postacią, która ma dobry pressing w tym tekkenie znacznie łatwiej grać. Taka jest moja opinia w tym temacie.