Reptile
+ EX slide has armor
- slight damage reduction in some combos
- elbow dash is -21 on block; it is -15 on block in the current version of the game
This is ridiculous. Combo z n.jp zabiera chyba prawie 40%, może nawet nie, od tygodni nie grałem i nie pamiętam, ale nawet Reo i Sabin to potrafią upuścić, a online nawet nie próbuję tego robić (nie tylko ja, nigdy nie widziałem nikogo online, kto by chociaż próbował to robić), nawet offline bez sensu, bo tylko się zdenerwować idzie. Reptile'm z paskiem od j.p można maks 37% wyciągnąć, a zwykłe bnb zabiera koło 27%, czyli normalnie.
Armor na EX Slide niewiele zmieni, żeby nie powiedzieć nic, bo tego używa się raczej jako przejazd pod projectile'ami mający dłuższy zasięg, albo wykorzystuje element zaskoczenia.
Co do dasha, to zrobili z ciosu początkowo -9 cios -21.
Dash służy głównie poruszaniu się po planszy, tak jak Kowal pisze. Mimo wszystko przy złej ocenie dystansu można zatrzymać się przy próbie skrócenia go na bloku przeciwnika i każdy bolek to teraz ukarze. W ten sposób zmienia się sposób gry tą postacią. Śmiech na sali.
Taki model ulepszania Blizzardowski.
Ulepszanie? Chyba tylko dla tych, którzy co miesiąc chcą uczyć się inaczej grać swoją postacią.