Autor Wątek: [MvC3] Online  (Przeczytany 21988 razy)

YattermanG

• Gość
Odp: [MvC3] Online
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 03, 2011, 23:11:38 »
Poza tym co piszecie to warto dodać, że Dormmamu i Skrull to postacie które są trudniejsze w prowadzeniu niż Hulki,Haggary czy Sentinele.
@manieq
Może zmień drużynę. Od początku założyłeś, że chcesz grać tymi postaciami, a nie ma co ukrywać są chu...we na początek i jestem pewny, że są powodem twojego poirytowania. Nie masz żadnej taniej postaci ani asysty, to takie sprzeczne z ideą tej gry. Dla Sentinelka albo Dooma miejsce by się chyba znalazło?

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
  • PSN ID: GKHiryu
  • Steam ID: GKhiryu
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 03, 2011, 23:15:59 »
Ja uwarzam, że nic tak nie pomaga w nauce bijatyki, szczególnie nowej, jak porządne manto. Ograniczać się należy tylko, kiedy gramy ze znajomymi i chodzi o fun a nie o poznanie gry. Grałem z Weskerem, który podstawowe mieszanki robił. Sentinel force + teleport crossup, i na ten manewr złapałem się sporo razy, w końcu odruchowo zacząłem go oczekiwać i w miarę możliwości odpowiadać na to.

Wiem Manieq, że taka gra na dłuższą metę wkurza, ale imo po prostu z tego się najwięcej wyciąga. Przeciwnik grający jednym stylem skutecznie dużo szybciej nauczy Cię odpowiadać na ten styl.

Aha... właśnie zauważyłem że prawie to samo napisał Snake. nevermind, nie będę kasował swojej ściany tekstu ;)
Moje pięści krwawią śmiercią!

Vipe

• Poznań Dojo
  • Hero Member
  • *
    • Email
  • PSN ID: Vipe-TcT
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 03, 2011, 23:26:31 »
hehe przyznam, że Kejim potrafi być denerwujący. Ale IMO świetnie opanował tę grę. Nawet jak zmieni postać na inną to zna nią jedno świetne zagranie i ciągle na nie gra. Wychodzi niestety nieznajomość postaci i systemu.

Po tych kilkudziesieciu walkach mogę powiedzieć, że na pewno nie rzucę Streeta dla tej gry. MArvel jest świetny, ma fajne postaci i jest fajną odskocznią. Jednak to zupełnie inny system, mam wrażenie, że sporo tu przypadku i szczęścia, a praktycznie zero techniki. W streecie też jednak jeden błąd nie oznacza końca rundy, a tutaj tak.

Ale to tylko moje zdanie, nie bić :)

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 03, 2011, 23:31:06 »
W ogóle imo rzucanie zaraz jednej gry w którą się dużo grało dla innej, która dopiero wyszła (oczywiście nie licząc kolejnych części, w stylu vanilla -> super, T5 -> DR itd.) jest dziwne na maksa :F Zwłaszcza kiedy gra jest tak dobra jak sf4.

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
  • Gamertag: Gargooletz
  • PSN ID: Gargooletz
  • Steam ID: Gargooletz
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 03, 2011, 23:32:56 »
Ja bym się nie zgodził, że Hulki i Haggary są takie banalne. Może na początku super armor wydaje się taki straszny, ale po chwili może okazać się, że Hulk musi w pocie czoła próbować się dostać do zonera, albo nie ma co robić, bo przeciwnik ma wielohitowe ataki.
Nic nie jest takie oczywiste. To, że ma w miarę proste comba nie znaczy, że jest postacią dla ogrów, gdzie wciskasz :srk_h: i wygrywasz turniej.

To jest Marvel. Nie dość, że jest pełno 'przegiętych' postaci, to jeszcze takie są właśnie najbardziej pożądane.

manieq_TLT

• TLT
  • Hero Member
  • *
  • PSN ID: manieq_pl
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 03, 2011, 23:36:31 »
wybacz stary ale odróżniam zoning i runaway, nie jestem tępy. Dostałem po tyłku i przyznałem się do tego. Będę szukał na to rozwiązań i starał się zapobiegać takim zagraniom. Nie wiem może ja jestem bardziej za finezyjnym graniem, niż za prostymi jak budowa cepa zagraniami. No cóż trzeba usiąść do gry i obczaić co i jak da się z tym zrobić. YattermanG tu nie chodzi o taniość postaci, poza tym czemu mówisz że Dormammu i Skrull są słabi. Da się nimi pograć jak każdą inną postacią i powodem nie jest to, że ich złożoność ma wpłynąć na to żebym sięgnął po Sentinela czy inną postać. Tak wybrałem i tak chcę grać no matter what, a nie będę skakał po postaciach bo przegrywam. Przegrywam bo nie umiem wykorzystać potencjału postaci i nie mam ogrania na wiele rzeczy. Ideą tej gry jest niesamowita kreatywność jaką ta gra oferuje i to jest w niej najfajniejsze.

Never give up no matter how bleak your situation is.

Vipe

• Poznań Dojo
  • Hero Member
  • *
    • Email
  • PSN ID: Vipe-TcT
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 03, 2011, 23:38:11 »
W ogóle imo rzucanie zaraz jednej gry w którą się dużo grało dla innej, która dopiero wyszła (oczywiście nie licząc kolejnych części, w stylu vanilla -> super, T5 -> DR itd.) jest dziwne na maksa :F

eee tam kilka lat grałem w tekkena, wyszedł SF4 i tej chwili nawet nie tęsknię za teczką :D

Kejim

• Full Member
    • Email
  • PSN ID: Kejim
  • Steam ID: Kejim
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 04, 2011, 04:07:36 »
ktoś mi  może wyjaśnić o co chodzi?
Czytam czytam i jak na to nie patrze to tylko widzę płacz.

Tylko dziwi mnie, że niektórzy gry casualowe traktują jak walkę o złote kalesony i w każdej walce jest to samo.
co walkę zmieniałem chociaż jedną postać, myślisz że jak by mi tak zależało na zwycięstwie to bym tak eksperymentował

Najfajniejsze jest jednak to że jak na mnie się ktoś o coś wkurza to mu tłumaczę jak to obejść,zablokować czy inne opcje a tu ? Nic, bo pewnie nie można zdradzać tajemnej taktyki

Nie pytałeś,  a to że po rozegraniu walk mi napisałeś  coś w stylu " spam blah blah blah" to raczej nie liczy się  jako prośba o pomoc.
 No ale skoro prosisz...  to na rurke podobno blok pomaga, z hulkiem podobnie s.H ma wiele zalet ale bycie bezpiecznym na bloku nie jest jedna z nich,  zaś jeśli chodzi o weskera to  przestań łykać te kulki z pistoletu bo nie grasz w pacmana a już
na pewno nie zniechęcasz mnie w ten sposób bym przestał, tym bardziej że w takiej sytuacji mam z tego niezły ubaw.
btw. gdzie jest płacz na mojego dante  który teleportuje się za twoje plecy pod osłoną  asysty sentinela  i zjada ci praktycznie caly pasek jednym combosem, TOŻ TO TELEPORT ORAZ SENTINEL ASSIST SPAM

edit: cieszę się że sposób na "nieblokowalną rurkę" odkryłem później podczas gier z apolonem a nie z tobą, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić co by się tu działo po tym jak byś łyknął to kilka razy:D

Nie wiem czy to co on robi to jakaś przemyślana, skuteczna taktyka czy po prostu spam ciosów z dużym zasięgiem i teleportu (musiałbym z nim zagrać żeby móc to ocenić)

Powiedz kiedy mogę cie złapać to chętnie z tobą zagram.

PS. nie będę ukrywał iż się bardzo cieszę że jestem tematem numer jeden na forum( przynajmniej w dziale mvc3) :D

« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2011, 04:14:44 wysłana przez Kejim »
:kejim:

manieq_TLT

• TLT
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 04, 2011, 06:55:02 »
ty masz mnie za kretyna czy co. Na rurkę podobno blok pomaga,gra w pacmana, czy ty jesteś jakiś upośledzony czy co człowieczku?Taką szyderę to możesz kolegom na podwórku robić. Poza tym pisałem ci że mi stick zdechł i musiałem grać na padzie. Co do kulek Weskera to nie mogłem zrobić je..go teleportu Dormammu żeby Cię złapać bo na padzie jak dla mnie jest to teraz w c**j niewygodne, a chciałem z Tobą pograć żeby zobaczyć coś co może się przydać w walce. Ty eksperymentowałeś ? Bo co zmieniałeś postacie i waliłeś jeden cios non stop ? Wyjątkiem był Dante, którym starałeś się coś tam grać i przynajmniej było to ciekawe, dając rakiety i robiąc teleport za mnie. Jesteś lepszy bo opanowałeś coś na co jeszcze nie umiem się bronić, ale twój styl gry jest arcy ochydny.  Tak na dobrą sprawę jak widzę to myślicie że narzekam na postacie, a ja narzekam na styl gry tegoż gościa bo jest on męczący i nudny, eksperymentowanie nie ma nic tu wspólnego z czymkolwiek. Gramy po to by się uczyć zagrożeń a nie obniżać grę do jednego zagrania by potem wszystkie inne łykać. Po to chyba gra się zwyczajne gry.

ornit

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 04, 2011, 07:36:05 »
ty masz mnie za kretyna czy co. Na rurkę podobno blok pomaga,gra w pacmana, czy ty jesteś jakiś upośledzony czy co człowieczku?Taką szyderę to możesz kolegom na podwórku robić. Poza tym pisałem ci że mi stick zdechł i musiałem grać na padzie. Co do kulek Weskera to nie mogłem zrobić je..go teleportu Dormammu żeby Cię złapać bo na padzie jak dla mnie jest to teraz w c*** niewygodne, a chciałem z Tobą pograć żeby zobaczyć coś co może się przydać w walce. Ty eksperymentowałeś ? Bo co zmieniałeś postacie i waliłeś jeden cios non stop ? Wyjątkiem był Dante, którym starałeś się coś tam grać i przynajmniej było to ciekawe, dając rakiety i robiąc teleport za mnie. Jesteś lepszy bo opanowałeś coś na co jeszcze nie umiem się bronić, ale twój styl gry jest arcy ochydny.  Tak na dobrą sprawę jak widzę to myślicie że narzekam na postacie, a ja narzekam na styl gry tegoż gościa bo jest on męczący i nudny, eksperymentowanie nie ma nic tu wspólnego z czymkolwiek. Gramy po to by się uczyć zagrożeń a nie obniżać grę do jednego zagrania by potem wszystkie inne łykać. Po to chyba gra się zwyczajne gry.
O lol! Już chciałem pisać stratsy, a widzę że tu o cos innego się rozchodzi :D Jak byłem w przedszkolu był tam dzieciak dostający regularnie wpi****l. Pewnego razu matka kupiła mu okulary bo...osób w okularach się nie bije :D ! Przez to, że zepsuł Ci się stick chcesz żeby on traktował Cię jak osobę uposledzoną i zmienił taktykę na bardziej "fair"? Co jeszcze? Może ma k**wa zacząć grać stopami?! Mi też zepsuł się stick (po naprawie padła mi płytka heh). Zacząłem grać na padzie i przegrałem 10 meczy rankingowych z gosćmi, którzy odpalali supery na pałkę a ja tego nie blokowałem bo akurat tak wychylałem analoga, że robiłem superjumpa trzymając przód. Czasem lepiej zrobic sobie przerwę od grania/przestać grać niż męczyć się z kontrolerem. Można też nauczyc się na nim grać ale nie oczekuj, że inni będą przez to traktować Cię ulgowo.

BTW Uploadujcie jakies mecze z Kejimem. Chętnie bym obejrzał i możnaby było opracować jakies polskie S-stratsy.

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 04, 2011, 16:04:35 »
a ja narzekam na styl gry tegoż gościa bo jest on męczący i nudny
Jeśli podczas gry jesteś zmęczony i znudzony stylem przeciwnika, a w dodatku masz wynik negatywny, to znaczy że przeciwnik wykonuje dobrą robotę :P

Co do kontrolera to trochę cię rozumiem, też przez dłuższy czas nie miałem sticka i musiałem grać na padzie, na początku w ogóle nic nie wychodziło i stężenie soli w moim organizmie dochodziło do niebezpiecznych rozmiarów, więc trzeba było zacisnąć zęby i poćwiczyć, żeby znowu zacząć połnować.

manieq_TLT

• TLT
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 04, 2011, 16:49:08 »
ornit ty jak zwykle masz duzo do powiedzenia. Czy ja prosilem go o ulgowe traktowanie ? Po prostu powiedzialem ze mi stick padl a ze caly czas gralem na sticku to przejscie na pada jest straszna katorga. Naucz się czytać ze zrozumieniem a potem pisz cokolwiek bo jak widze jestes jebanym pustakiem i to co czytasz nie dociera do twojego pseudo mózgu. Nigdy nie chcialem zeby i nie chce zeby dawano mi fory bo sie wtedy nic nie naucze, a na padzie nie czuje tej gry tak samo jak na sticku. Przeciez moglem powiedziec ze nie gram bo mi stick umarl i c**j miec to w dupie, a jednak zagralem i nie placze ze koles nie dal mi pograc, tylko ze gra moim zdaniem bardzo ochydnie i nudno. Ja to nie wiem, ciężko jest niektórym przeczytać to co piszę i zrozumieć naprawdę o co chodzi?

YattermanG

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 04, 2011, 17:05:34 »
Kejim i Ornit - respect. Doprowadziliście typa w necie do furii.
Ale po co offtopować to temat o online MVC3. Mi gra śmiga dobrze online mimo, że jadę na wifi w xboxie(nie wiem jak moim przeciwnikom lol).

manieq_TLT

• TLT
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 04, 2011, 17:10:51 »
co do online na PS3 to chyba Toya nie jest dobra do tego. Wczoraj chciałem pograć i zobaczyć czy na padzie dam cokolowiek radę ugrać. Lagi nie pozwalają mi na nic generalnie. Tylko z niektórymi z forum mam dobre połączenie a takto bieda.

Slide

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 04, 2011, 17:33:24 »
Żeby rozluźnić wszystkim trochę poślady obejrzyjcie sobie to:
http://www.youtube.com/watch?v=ZgMx4Lqf4T4&feature=player_embedded

;)
Co do online to z zagranicznymi graczami ssie z backdashem jest ok!