@Snow - powiedz jaki masz plan na ten team, to wtedy będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
Ja jechałem taką selekcją, że szukałem niezbyt technicznych postaci, które lubię i z tej całej puli (Thor, Iron Man, Cap, Hulk, Chris, Pool itd) wybrałem Hulka, który od razu mi przypadł do gustu więc postanowiłem zbudować team wokół niego.
Hulk jest w miarę prosty w obsłudze, ale bez odpowiednich asyst praktycznie nic nim nie zdziałasz, więc składy trzeba budować bardziej pod niego. Niezwykle dobrym pomysłem jest asysta OTG (dodatkowo jeszcze fajnie jak bije na low np. She-Hulk, Wesker, X-23), dzięki której może maksymalizować swoje comba. Druga asysta musi zabezpieczać normale Hulka i pomagać mu przedostać się przez projectile.
Następny punkt sprawdzania teamu to możliwe unblockable, łatwość DHC, uniwersalność składu, jak się team zachowuje przy ew. zmianie kolejności, jak wygląda zużycie/budowanie paska itd.
Dlatego próbuję teraz jechać Hulk/Doom/Wesker, chociaż nadal mam pewne wątpliwości, bo Wesker jako ostatnia postać w teamie nie czuje się najlepiej (gorzej robić setupy i jego rola baterii znika).