W sumie jak się zastanowić to phoenix na drugim miejscu nie jest aż takim złym pomysłem, zwłaszcza kiedy ma się z przodu jakąś postać która jest wybitna w budowaniu paska (Wesker ;p), a z tyłu jakąś Morrigan czy inną Amy. Jak zabiją pierwszą postać to od razu bezpiecznie wychodzi phoenix z pięcioma paskami, którą można coś powalczyć, po przemianie w DP tagujemy trzecią postać i zbieramy pasek na ptaszka dla Jean (jak zobaczyłem w tym filmiku z Viscantem ile bierze na chipie ten jej super na lv3 x-factorze to się przeraziłem ;d). Ale tak czy inaczej ja osobiście zawsze dawałbym ją na sam koniec ;]
Ja cały czas gram głównie tym samym teamem którym grałem od początku (czyli storm/dante/tron), ostatnio zacząłem grać wolverine/piesek/tron (nie jestem jeszcze pewien co do kolejności) i she-hulk/piesek/tron i w sumie wiele wskazuje na to że jeden z tych dwóch stanie się moim głównym teamem. Chcę sprawdzić dwa teamy które sobie niedawno wymyśliłem, czyli doom/trish/x-23 i taskington/skrull/hsien-ko, ale żadnej z tych sześciu postaci jeszcze nawet nie obczajałem, więc to raczej taka daleka przyszłość :F Ostatnio też nauczyłem się grać Magneto (czyli najseksowniejszą postacią w historii bijatyk), ale nie mam pomysłu na team dla niego więc gram sobie randomowymi składami w stylu Mag/Dante/Tron albo Amy.