Ooo widzę że jest poruszenie :p Do tego głównie wrocławskie, widzę dziewczęta że wam zależy na punkcikach i MARIUSZ P już tutaj teoretyzuje na którym miejscu kiedyś z grupy wyszedł :p Na to liczyłem !
Śpieszę z odpowiedziami na wasze pytania drodzy czytelnicy :
Zajmanku, widze ze uznaliscie turiej w Bialymstoku, ciekawi mnie czy turniej organizowany przez Gagarina we wro, 13 lutego bodajze na konwencie moze byc uznany?.
Na razie stworzyliśmy turniejową bazę danych, rankingu jeszcze nie ma. Ranking powstanie kiedy zbierzemy wszystkie materiały dowodowe, przeprowadzimy ankietę i ustalimy wszystkie pozostałe rzeczy do końca.
DE na 32 osoby, ja czuwalem z Gagarinem nad poprawnym przebiegiem. Pamietam top 4
Właśnie! Tundra tu pokazuje świetny przykład czym powinien być radny (mimo że sam nim na razie nie jest). Taki konwent jest świetnym przykładem tego o czym pisałem wcześniej. Pojawia się jednak pytanie czy turniej gdzie jest tylko DE na 16 lub 32 osoby powinien być brany do rankingu. Przemyślimy to.
Co do rankingu, proponowalbym o uznawanie tyko tych turnieiji, gdzie bedzie przynajmniej minimalna liczba "dobrych graczy". Bo jesli pojade na jakis turniej, gdzie bede np. tylko ja i reszta to randomy, to ...
Wygrasz nagrody, zgarniesz 20 punktów do rankingu, pod koniec sezonu dostaniesz pucharek i będziesz się na turach woził że jesteś mistrzem
Reszta jest tak jak napisał Nevan .
też jestem za tym aby zmniejszyć ilość punktów, tylko to nie jest taka prosta sprawa.
- to DE to był wyjątek, zazwyczaj jest jakaś hybryda Single Elimination
- nie można punktować, przykładowo 16 miejsc, ponieważ zdarza się ze koleś zajdzie daleko przez kilka walkowerów (jest dwójka ludzi spoza forum, którzy wyróżniają się z na tle randomów: Duo i Thanquoul6). Zaproponuje żeby punktowanych było 6 pierwszych miejsc:
Drogi Gagarinku :
- zastanowimy się nad punktacją turniejów z gdzie jest SE.
- chodzi o to aby ranking był duży, było w nim dużo ludzi. Dzięki temu będziemy mieli wgląd na całą scenę, nie tylko czołówkę. Będziemy nawet w stanie zliczyć ile ludzi gra w tekkena w pl
Jeżeli chcesz dam ci linka do takiego rankingu pesa, robi wrażenie, razem z turniejową bazą danych opisuje szczegółowo całą historię sceny w polsze.
-punktacja jest sprawdzona w pesie, zmodyfikowana pod tekkena
Caly czas mnie ciekawi, co faktycznie da ten ranking, top10 pl mozna wymienic praktycznie od reki i bedzie to rozne od top10 rankingu, uwzgledniajac nawet graczy aktywnych.
Top 10 czego ? Najlepszych graczy? Czy najlepszych graczy turniejowych? Ktoś ma skila ale nie jeździ na turnieje a drugi jest słabszy ale był na wszystkich. Jeden ma ranking gdzieś a drugiego bardzo interesuje jak wypada na tle innych. Ja np. chciałbym zobaczyć top 30 tego rankingu. Co da ranking? Czas pokażę ;p
Solo chodzi o rozstawiania w grupach podczas turnieji, zeby nie bylo dawania na oko, tego dam na 1 miejscu, tego na 2 itd. Ma to sens, ja przykladowo bylem w grupie z tokisem i wyszedlem na 2 miejscu, a byly grupy w ktorych pokonalem lidera w DE, wiec pewnie bym wyszedl na 1 miejscu z takiej grupy.
Tak!