Wtrącę swoje trzy grosze:
1. Steve
2. Law
3. Lars
4. Lili
5. Nina
Po spędzeniu roku nad tą grą mam poważne wątpliwości, czy umieszczenie Anny w B tier (czy też low-mid tier) jest trafne. Tak naprawdę, jedyne czego jej brakuje to kara na -12 dająca KND, 15 klatkowa wybitka na normal hicie(teoretycznie można wyprowadzić ff+3 w 15f ale w praktyce jest to bardzo ciężkie do zastosowania). Poza tym tak naprawdę mamy wszystko, czego do szczęścia potrzeba - solidny poking, potężne juggle a tracking i priorytety niektórych ciosów potrafią zdziałać cuda. Dodajmy do tego serie z uf+1,3,3+4 i niesławne qcf+1 (dwa zagrania które potrafią w mgnieniu oka odwrócić sytuację o 180 stopni na naszą korzyść - żadna postać nie posiada tego typu myków) oraz prześwietne f+2+3, - duży priorytet, damage, lekki HC i postrach w pobliżu ścian do tego bardzo trudne do ukarania - pokażcie mi taki drugi barek w grze. Grając nią, trzeba nieustannie ważyć ryzyko i potencjalne zyski, bo w tej części jest jeszcze bardziej karalna (znerfowane df+4, uf+4, ws+2) aczkolwiek premia za ryzyko to damage rzędu 100+ z większości juggli i solidne oki (pod ścianą, jak to Tokis ostatnio powiedział jest po prostu psychiczna). Przy zachowaniu odrobiny rozsądku można nawiązać wyrównaną walkę z wymienionymi wyżej top 5.
Dla mnie to solidny A tier, którym co prawda nie można beztrosko napierać jak Lili czy Brucem, ale można naprawdę zaszkodzić najlepszym.
Leci jeszcze lista Velura:
1. Steve
2. Lars
3. Law
4. Lili
5. Christie