Może Dadrot napisz, co na to Sunchip ?
Co do tier listy.
Dziwną macie manierę, bo piszecie np. "taki Anakin powiedział, że w top 5 jest miguel", " Miguel tak wysoko?", "Wypowiedź anakina pokazuje, jak bardzo ta gra jest zbalansowana, a tier lista jest jedynie subiektywną oceną" - Coś takiego podobnego było na forum.
Czy zmiana w Top 5 jednej postaci świadczy o tym, że gra jest zbalansowana ? a co z pozostałymi które wymienił ? Bob, Lars, Steve, Law - czyli defakto postacie, które wymienia w topie KAŻDY dobry gracz. Więc jaki tu balans, skoro zawsze pojawiają się te same postacie. Zmiana jednej w stawce nie pokazuje, że gra jest idealnie zbalansowana.
Jeśli próbować by wykminić obiektywną listę terów no to, trzeba by wziąc pod uwagę wszystkie te "subiektywne listy" najlepszych graczy i w topie i tak były by te same postacie.
Ja tam uważam, że tier lista zostaje utworzona żeby pokazać którymi postaciami się wygrywa, a nie którymi postaciami da się grać.
Da się grać wszystkimi postaciami w tekkenie, nie wszystkimi da się wygrywać. I jako swój argument podaje wyniki światowych turniejów. Jeśli nie wygrywa ich knee no to zawsze mamy larsa, Steviego, Boba, Lawa itd. Co z tego, że naaaawet w crashu pojawiają sie Raveny, Wangi i Kumy skoro nic nie ugrywają.
Oczywiście pojawiają się wyjątki, ale to sporadycznie. ]
I takie moje skromne zdanie, z którym nie wszyscy musza się zgadzać, a i nawet mogą mi wyperswadować błędy, tylko w granicach rozsądku, które dla mnie kończą się kiedy czyjeś zdanie ocenia się poprzez nieznane cechy danej osoby bądź osiągnięcia np. " A co ty tam wiesz głupi noobie, byłeś w Korei albo wygrałeś jakiś turniej? Jak nie, to nie masz żadnego prawa się wypowiadać"