Gram już trochę tym "pacjentem" więc pokuszę się o krótką jego ocenę:
Bruce Irvin Ver.1.02
Punishment: 4/5
?Jeśli chodzi o karanie to nie jest to najmocniejsza strona Bruca chociaż w pozycji stojącej nie ma na co narzekać to jednak ciągle boli brak wybijającego WS-a.
-10: 1,4,3 (34 dmg, +1 klatka)
-11: b+1,2 (26 dmg, +2 klatki)
-12: f+2,4 (39 dmg, wallsplat)
-15: d/f+2 (JS, wybija kucających)
-17~19: b,f+4 (JS, akcje powyzej 90 bez scian)
FC_WS:
-11: WS+4 (19 dmg)
-12: WS+1 (14 dmg)
-13~14: WS+2,1 (36 dmg + gwarantowane cd3 i setupy)
-17 i więcej: hopcick
Ofensywa: 4,5/5
Tutaj Bruce ma się czym pochwalić, bardzo dużo szybkich low poke-ów, do tego "niewidzialne" cd3 wymienne np z cd2 lub bezpiecznym cd3+4. Z pół dystansu mamy zawsze niezawodne b+2, kilka szybkich naturali oraz zgadywanek na bloku pozwala nam spokojnie i bezstresowo zmuszać przeciwnika do schylania oraz ściągać mu hp przy użyciu bardzo prostych środków,
Whiff punishment: 3/5
Jeśli chodzi o ten element gry to mamy w zasadzie tylko b+2 po czym gwarantowane cd3, trafia z naprawdę dużej odległości, przy odpowiednim wyczuciu mamy jeszcze cd2, ale jeśli spóźnimy to tylko niektórzy pokarają nas wybitą (-14 klatek na bloku).
Keep out/Panic: 4/5
W tym dziale mogę napisać że Bruce nie ma na co narzekać jest po prostu stabilny, b+2, b+1+2, f+3,1, CH4, to są ciosy które świetnie sprawdzają się w polu. Jedyna czego mu brak to dobrego high crusha na low.
Okizame: 3/3
Ten aspekt gry Brucem lubię najbardziej:
- cd3 trafiające leżących,
- 3cd1_d+3,4, podnoszące na juggla toczących
- setupy na unblocka na techrollujących
- zawsze można poprostu nacisnąć b+2 ^^
Damage: 5/5
Damege jaki Bruce zadaje w tej części TK jest bardzo duży, na planszach bez ścian ściąga najmniej 73 dmg (po najsłabszej wybicie d/f+2) a po b,f+4 schodzi 96 na nomal hicie. No a jeśli chodzi o plansze ze ścianami to zrobienie nim akcji 100 dmg+ jest banalne. Do tego rzut który pod ścianą ma additional damage, no i multipartsy.
Overall Rating: 23,5 /28
Jeśli chodzi o Bruca to nie bez powodu jest on tak wysoko umieszczany na wszystkich tier listach ponieważ jest poprostu mocny, dodatkowo mogę zaznaczyć że chyba dla każdej postaci w tym TK Bruce jest naprawdę nieprzyjemnym mach-upem.
Oczywiście zapraszam do dyskusji na temat mojej oceny
EDIT: Przepraszam, nie wiem jak ja to sprawdziłem ale 3,2 nie jest NC. Mój błąd.