Autor Wątek: SC4 -> online + offline  (Przeczytany 174260 razy)

Ring

• 214B
  • Hero Member
  • *
  • You won't suffer... much
    • The Ring Community
  • PSN ID: Ring_PL
Odp: SC4 -> online + offline
« Odpowiedź #615 dnia: Grudzień 11, 2010, 14:36:37 »
1A każdy lepszy gracz zablokuje na reakcje offline i ukarze, a 66BB ma ogromne recovery na bloku, nie mówiąc już o tym, że drugi cios można zbić/przerwać(i11-i12) lub po prostu obejść i rzucić Mitsa od tyłu ;p

Nie dziękuję, nigdy więcej. Zostaję przy offline...
A masz z kim grać offline?  biggrin

PePe

• Hero Member
    • Email
  • Gamertag: PePe PL
  • PSN ID: PL---PePe---PL
« Odpowiedź #616 dnia: Grudzień 11, 2010, 21:40:56 »
1A faktycznie nie działa za dobrze offline (o co miał wielkie pretensje na EVO Chazzy czy jak mu tam xD), ale dobry gracz Mitsu ciągle przechodzący do postaw i z bliska używający 2K (chyba :P, nie pamiętam już inputu :D) może nieźle sponiewierać :D

PePe

• Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #617 dnia: Grudzień 11, 2010, 22:43:07 »
BTW. Oglądaliście walki z NECXI ?? Ciekawe czy ktoś dalej uważa App. za low tiera :D Combosy za pół paska i wygrana całego turnieju... Swoją drogą to też dobry argument za tym że Ivy wcale nie jest jakimś super tier'em - Malek przegrał z RTD (App.) i Dreamkiller'em (Amy), a Whoazz chyba z Ramonem (Sophita).
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2010, 20:11:41 wysłana przez PePe »

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #618 dnia: Grudzień 11, 2010, 23:45:57 »
Może to kwestia ogrania (z App), nie wiem bo nie pamiętam, ale czy starwarsy nie były wcześniej banowane? Nie pamiętam żeby ktoś na turach w ogóle nimi grał.

PePe

• Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #619 dnia: Grudzień 12, 2010, 08:40:46 »
App. chyba nie był banowany bo jest dostępny na obu konsolach (bez kupowania żadnego DLC), ma "normalne" rozmiary itp. Z tego co mówił Aragh jest on uważany za low tier'a. Z drugiej strony nie śledziłem tak bardzo news'ów o turniejach za granicą, a jak była omawiana kwestia bana to prawie zawsze wszyscy dyskutowali o Hilde i Algolu :D

Ring

• 214B
  • Hero Member
  • *
    • The Ring Community
« Odpowiedź #620 dnia: Grudzień 12, 2010, 13:14:00 »
Apprentice był zbanowany we Francji od samego początku podobnie jak inne Star Warsy. Ja oglądałem tylko Malek vs Dreamkiller... biedny Malek. Miał strasznie poważną minę, jak nie on zupełnie:P

Ja też myślę, że w przypadku App chodzi o ogranie, no i fakt, że RTD to jeden z najlepszych graczy na świecie w SC, a tacy potrafią wyciągnąć dużo z nawet najbardziej gównianej postaci.

Księżyc

• Full Member
  • Mr. Hype-Man
    • Email
« Odpowiedź #621 dnia: Grudzień 12, 2010, 19:58:54 »
Patrząc co odpiernicza komputer na Edge Master to jestem daleki od nazwania appa low tierem... pamiętacie Setsukę? Ona też kiedyś była wyśmiewana jako dziadowska zanim ktokolwiek ją naprawdę wymasterował. Poczekamy jeszcze trochę i ktoś wygra turniej Rockiem... :)
"Trzeba, rozumiesz, umieć poetycko roztoczyć przed pacjentem wizję growego community, które to zapijając trunkiem przeróżnym grywa nad jeziorami w towarzystwie pięknych dam i komarów tak łagodnych, że nie żądlą jeśli się tylko poprosi. "

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #622 dnia: Grudzień 12, 2010, 22:59:53 »
Nie pamiętam kiedy setska była uznawana za dziadowską. Ma początku jak się zaczynało nią grać w sc3 to wszyscy narzekali że jest szmata (prawie że tania) i bardzo dobra bo miała mało widoczne szlagi, prędkość, gwaranty i dobrą fd. Później jak odkryli kilka fajnych gwarantów to przez większość była uznawana za topa (przynajmniej przeze mnie i kilka innych bardziej rozgarniętych suk, inni uważali że to co ma + gwarant za 80% to za mało na topa). W sc4 nie była chyba nigdzie niżej jak high-mid tier (czyli coś między high a mid tierem) sam na początku ją tam wsadziłem, a wtedy bardziej hmm realnie, lub jak kto woli surowo, oceniałem ją w stosunku do najlepszych postaci wtedy (Ivy i Hilde), niż inne grające suki.

Ring

• 214B
  • Hero Member
  • *
    • The Ring Community
« Odpowiedź #623 dnia: Grudzień 13, 2010, 00:26:52 »
Może przez pierwszy tydzień SC3 tak było, bo ludzie nie potrafili nią robić gwarantów i co za tym idzie trudniej nią było coś ugrać. No ale wtedy dziwne rzeczy się działy, pamiętam, że na początku SC3 to nawet Di wkładał Ivy do topów:P

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #624 dnia: Grudzień 13, 2010, 00:41:42 »
ja tam pamiętam narzekania na nią od pierwszych dni z powodu "dziwnych animacji" xD

Księżyc

• Full Member
  • Mr. Hype-Man
    • Email
« Odpowiedź #625 dnia: Grudzień 13, 2010, 00:42:29 »
Pamiętam że kiedyś Malek zażarcie bronił stanowiska że Setsuka to góra mid. :] Daawno temu.

Się nam zebrało na sentymenty....
"Trzeba, rozumiesz, umieć poetycko roztoczyć przed pacjentem wizję growego community, które to zapijając trunkiem przeróżnym grywa nad jeziorami w towarzystwie pięknych dam i komarów tak łagodnych, że nie żądlą jeśli się tylko poprosi. "

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #626 dnia: Grudzień 13, 2010, 01:16:55 »
A faktycznie jak mi teraz to powiedziałeś to faktycznie tak było ze przez pierwszy rok ludzie na sc.com myśleli ze setska to mid, i głownie w ameryce ludzie, co śmieszniejsze często ludzie którzy na prawdę umieli w to grać, dawali ją do midów
wtedy tez twierdzilem i próbowałem im jakoś wyjaśnić, ze jest ona przynajmniej w top 5, niestety nie dawali wiary :(. Wzięło się to stąd że w ameryce nikt nie umiał nią robić gwarantów i najlepsze turniejowe setski grały tam na wsB, wsB bądź ch 33B 66bA. Też się trochę z tego śmialiśmy tutaj u nas ze jedyne skillowe i dobre technicznie Setski są dwie i są w PL, bo tak to wyglądało kiedy ćwierć ameryki podniecało się RedZo że ma masakryczną sukę a kiedy wyszły filmiki z nim to się okazało że jedyne co robi to wsB, wsB na gwarancie i 50% na wakeupa xD.
Dopiero jak maxiou się nauczył nią pykać i pojawiła się jakaś trochę lepsza suka w ameryce to oficjalnie zaczeli ją dawać do topów;f ale to było jakieś półtora roku po premierze gry.
Generalnie wyszło tak że gracze w ameryce i nie tylko, w calibura to straszne lenie i no skille bo nie potrafili i nie chcieli się nauczyć prostych combosów po wsB nie mówiąc już o ch 33b ag:B, chyba nie byli przyzwyczajeni do tego że po banalnym sc2 w sc3 trzeba już posiedzieć więcej jak 10 minut żeby nauczyć się jakiegoś gwaranta. Widać że się przestawili bo w sc4 już przysiedli i jest pełno suk które potrafią podstawowe gwaranty ;d.

Powspominać fajna sprawa ; ]

Ring

• 214B
  • Hero Member
  • *
    • The Ring Community
« Odpowiedź #627 dnia: Grudzień 13, 2010, 14:36:01 »
W NTSC-US SC3 gwaranty suki były trudniejsze, chodzi głównie o te po WS B a CH 33B, a:gB zadawało jakieś 30% mniej dmg. Wiem, bo osobiście sprawdzałem xD w ogóle najśmieszniejsze było to, że w sumie tam były 3 suki, NTSC, PAL 60hz i PAL 50Hz. Ta ostatnia była najlepsza ale na szczęście nie grało się w 50hz ;p (o tyle lepiej, że w tym trybie Ivy nie miała gwaranta z podwójnym SW 2B+K)

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #628 dnia: Grudzień 13, 2010, 18:18:41 »
Ale przecież ja grałem w NTSC US chyba przez większość czasu, a PAL'a ściągnąłem po chyba roku;D.
Z tego co pamiętam to setska miała w US wersji VC bo b+g. W naszym filmiku robiąc akcje do setski dałem 2-3 combosy z ntsc wersji specjalnie dla combosów z VC po rzucie.
http://www.youtube.com/watch?v=mD0UQXZnArs
zobacz sobie akcje z ntsc wersji 2:48 a później z pal wersji 3:12. Na prawdę sądzisz że tam było 30% różnicy przy akcjach z ag:B, i że bym tego nie zauważył;D. Tam dmg jest bardzo podobny, podobne są warunki % z jednej strony rzut z drugiej strony techtrap. Tam jedyne co było to to że po ag:b można było robić AC ale to pikuś bo bA zabierało wystarczająco dużo;].
Tak samo z combosami, nie wiem co tam było trudniejszego po wsB. To że była jedna klatka mniej na parasolkę to nic:P To wciąż było najłatwiejsze jej combo, bo mogłeś sobie zrobić 16 klatkową parasolkę, czyli od cholery tolerancji:P. Jej pozostałe rzeczy były takie same:P

Ring

• 214B
  • Hero Member
  • *
    • The Ring Community
« Odpowiedź #629 dnia: Grudzień 13, 2010, 18:52:03 »
Nie wiedziałem, że grałeś przez większość czasu w NTSC:P To może ja coś źle zapamiętałem.

Di mi kiedyś pożyczył tą amerykańską wersję, żebym nagrał rzeczy do Ivy i przy okazji sobie sprawdzałem wtedy Setsuke. Zapamiętałem właśnie to, że combo po CH 33B zabierało jakieś 115-120dmg a nie 150-160. Wtedy pamiętam, że tak sie zdziwiłem, że napisałem o tym na sc.com:P A poza tym parasolka po WSB mi rzadziej wychodziła, myślałem, że jakiś inny timing jest.

Na tym filmiku faktycznie bA zabiera podobnie dmg, więc już sam nie wiem. Sprawdziłbym jeszcze raz, ale nie dosc nie nie mam tej wersji to jeszcze 33B, agb by mi nie wyszlo pewnie xD