Ze starszych filmów to oczywiście " Donnie Darko". Pewnie większość oglądała, ale dla tych którzy jakimś cudem go pominęli pozycja nie tyle obowiązkowa co na pewno ciekawa." To jest jeden z tych filmów, po których się jeszcze myśli " - ktoś to napisał już w tym temacie ale nie pamiętam kto
Kati albo Tenshi, nie chce mi się weryfikować ;P ale pozwoliłem sobie zacytować
. Poza tym myślę, że aby go zrozumieć, potrzeba trochę więcej seansów.
A z nowszych, taki który zrobił na mnie dobre wrażenie i się przyjemnie oglądało to niewątpilwie:
PRINCE OF PERSIA
Dobry film. Luźna adaptacja gry. Inna fabuła, z elementami fabuły z gry. Postać księcia czy też wizira(
) fajnie zrobiona. Ładne tło i efekty specjalne - te pustynie, burze piaskowe i miasta. Poza tym, podobnie jak gra, byl całkiem zabawny . Niektóre teksty były naprawdę niezłe. Klimat ma, nie nudzi się i nie dłuży. Siedząc w kinie, ani razu nie ziewnąłem a to już postęp.
Do tego motyw szybkich ruchów kamery w kilka konkretnych miejsc, jak to miało miejsce w grze nadaje pewnego smaczku temu filmowi jak również fakt umieszczenia w nim Assasynów (ahhh Ubisoft) i mimo, że z tymi z gry nie mieli dużo wspólnego to i tak to cieszy.
Jedyne do czego się przyczepiłem to fakt, że nadali księciu imię.
Uważam że spokonie ludzie którzy grali w grę jak i ci którzy nie mają pojęcia że to jest na podstawie gry powinni go obejrzeć bo ... naprawdę , cieszy oko .