No to tylko jeszcze ja nic nie napisałem
pozwolę sobie nie rozpisywać się przesadnie i tylko parę słów do paru ludzi...:
Di - dzięki za profesjonalne ogarnianie wszystkiego, przystepne chyba dla kazdego wprowadzenie i wyjaśnienia, i w ogóle ciekawy komentarz oraz utrzymanie naprawde super atmosfery
Ring - gratuluje wygranej i dzięki za after, mam nadzieję że jeszcze porobimy wiecej takich nasiadówek. I chyba to co Ci pisałem jak graliśmy kiedyś w Global Colosseo jednak sie nie sprawdzi
Matt - wszystko co mowił o Tobie Ring kiedy jeszcze w SCIV grałem Sophie zdaje się być prawdą, a mówił że masz niesamowity manual. Co prawda nie zagraliśmy, ale było to widać, szczególnie podczas walki z PePe. Gratuluje drugiego miejsca
Sway - z tego co pamiętam to chyba tylko ft3 zagraliśmy na afterze, mam nadzieję że w przyszłości bedzie więcej okazji do gry. Gratuluje podium, to naprawdę niesamowity wyczyn
Devil - kurde, mogłem Ci urwać tą walke, Ty mały skurczybyku
nie mogę się doczekać kiedy znowu zagramy, żeby się zrewanżować
Vince - nie spodziewałem się że będzie w Polsce jakaś Viola poza mną, ale cieszę się że bedzie się z kim wymieniać pomysłami na nowe kapy i sparingować
doprowadzimy Violkę na szczyt!
Bolgan - stary, serio zamiotłeś, no co ja mogę powiedzieć. Miałeś trudną ścieżkę na turnieju, i nie tylko dałeś radę, ale jeszcze zrobiłeś to z prawdziwym pierdolnięciem. I dzięki za uznanie
Liberty - przyznam szczerze że widziałbym Cię znacznie wyżej w tym turnieju i myślę że przy Twoim manualu (ciągle uważam że masz najlepszy movement ze wszystkich polskich graczy) to tylko kwestia czasu aż nam pokażesz miejsce w szeregu
PePe - walka z Mattem była chyba najbardziej wyrównaną na całym turnieju - pokazałeś ze trzeba się z Toba liczyć i cieszę się że mogę być Twoim offline'owym sparring partnerem
Oxva - naprawde masz potencjał stary, udało mi się z Tobą wygrać tylko przez to że nie byłeś w ogóle na Viole ograny i myślę że powinieneś spróbować zagrać bardziej ofensywnie czasem. Dzięki za walki na afterze i mam nadzieje że pogramy też następnym razem!
Księżyc - dzięki za engine'a
coś czuję ze bedzie z Ciebie kolejny ważny zawodnik polskiej sceny, dobrze że byłes na afterze, poznanie najlepszych graczy bardzo pomaga
Wszyscy których nie wymieniłem - dzięki za super atmosferę na evencie, mam nadzieję że będziemy się spotykac też na kolejnych, razem przyczyniając sie do rozwoju polskiej sceny!
...szybka relacja z moich walk...:
w zasadzie to miałem w tym turnieju dużo farta i żeby zająć miejsce, które zająłem, nie musiałem pokonać nikogo z elity. Najbardziej stresująca była moja trzecia walka, z operatorem Mitsurugiego, którego nicku niestety nie zapamiętałem
po prostu nie umiem grać na Mitsu i łapie się na wszystkie jego kapy jak ostatnia pała, no i ledwie ledwie uniknąłem tutaj przegranej. Bylo po 1 w walkach i 2:0 w rundach dla mojego przeciwnika. Udało mi się zmobilizować jakoś i janiąc z wykorzystaniem faktu że przeciwnik zupełnie nie ogarniał Violi jakos wyszedłem na 3:2 i wygrałem. Uff. Następny był Ring, no to wiadomo, ponaciskało się przyciski
w drabince przegranych spotkałem się z Oxvą i znowu udało mi sie wygrać głównie przez jego brak ogrania na Violę. Kurczę, tak sobie myslę że jak coś juz ludzie zaczną kumać to naprawdę nic nie ugram w ten sposób
Na koniec czekała mnie walka z Devilem, i tu popełniłem największy błąd, bo z góry założyłem że nie mam szans i to tylko formalność. Z takim nastawieniem ciężko cos ugrać, a mimo to po dwie rundy urwałem za każdym razem. Dlatego sądzę że byłbym w stanie może nie tyle wygrać, co doprowadzić chociaż do 2:1 w walkach. Myślę że właśnie w tym miejscu wyszedł najbardziej mój brak doświadczenia turniejowego, bo zapomniałem o podstawowej zasadzie "play to win"
...i parę uwag o evencie:
organizacja była nienaganna i miejscówka naprawde jest spoko. Komentarz Di bardzo mi się podobał, ale jednak uważam że gracze powinni słyszeć podczas walk dźwięk z gry, a komentarz jest dla widzów. W SC można wiele rzeczy zrobić na słuch, w IV robiłem AS B:4 na słuch, teraz np można na słuch odróżnić Pyrrhy 22K od 22kK. Najlepszym rozwiazaniem byłyby headsety dla graczy przy stanowiskach, najlepiej na tyle porządne żeby odglosy z zewnątrz nie zagłuszały.
Dobra, niech mi ktos pomoże. Podpisuje walki na YT i nie jestem pewien kto gra w niektorych:
http://www.youtube.com/watch?v=o6_9Pd251OI ?? vs Oxva ?
http://www.youtube.com/watch?v=9grPSXL8BaA Devil vs Hiryu/Liberty?
http://www.youtube.com/watch?v=bjEZQKIlUnM Pepe/Sway vs Arcybartek?
http://www.youtube.com/watch?v=ELJ6YHg5wHw Devil vs Vince/Aragh?
ostatni link to moja walka z Devilem