Właśnie wkręcam się w Dead Space i przyznam szczerze, że o ile z reguły stronie od przekazów pełnych grozy, tak ta gra mnie wciągnęła! Straszy klimatem potężnie - coś zawodzi, coś przemknie, muzyka tworzy godny support dla obrazu(dużo gore), zaś konwencja opuszczonego statku kosmicznego wraz z przebywającym na nim samotnym bohaterem, jako tło pasuje jak ulał i jest świeża - w moim mniemaniu. Poza tym to kawał dobrego shootera, w fajnym środowisku, z ciekawymi przeciwnikami i elementami survivalu(amunicji i życia często brakuje na hardzie
). Dodajcie do tego zabawy grawitacją, czasem i telekiznezą oraz oparte na tym zagadki, by otrzymać grę na mocne "9" - o ile macie silne zwieracze i zdrowe serce!
Poza tym skończyłem niedawno Lara Croft and the Guardian of Light - gra jest tak dobra jak ja opisywano, nie znalazłem większych wad oprócz tego, że mogła by być dłuższa. Rozgrywkę na hardzie ukończyliśmy wraz z kolegą w dwa dłuższe wieczory, liczę że zapowiedziane DLC przyniosą jakieś nowe rozbudowane levele. Nie żałuję ani grosza wydanego na ten tytuł, polecam wszystkim! Aha, czy inni posiadacze tej gry mogą zdobywać w niej trofea? Ja nie mam takiej opcji w zakładce Gra->Trofea, a słyszałem że są...
Jak tylko uporam się z DS zasiadam do Deathspanka(1 i 2) - póki co odpaliłem jeden level i jest nieźle, zaś humor i absurd stoją na wysokim poziomie, morda się śmieje a mnie nie łatwo rozśmieszyć!