Juniorku, nie wiem czy komuś będzie chciało się rejestrować żeby zobaczyć co tam jest : P.
Ja ostatnio jestem oczarowany A Silver Mt Zion. Kapelka post-rockowa w której połowa bandu to ludzie z goodspeed you. Piękne, dające do myślenia, często smutne kawałki. Tak smutne że aż odradzam słuchania ich jeżeli komuś jest bardzo źle;]. Chociaż sam uważam że tego typu muzyka najlepiej smakuje i najgłębiej dociera właśnie wtedy kiedy jest się nieszczęśliwym, tak wiem że nie każdy może to lubić czy nawet wytrzymać;].
www.youtube.com/watch?v=W_W7ydnPtB4 -
Stumble Then Rise on Some Awkward Morning - genialny kawałek i teledysk. Poziom smutności dość poważny;].
www.youtube.com/watch?v=T_Mot5iGloY -
Sit in the Middle of Three Galloping Dogswww.youtube.com/watch?v=5lQvzykkgMw -
For Wanda - śliczny kawałek który w środku osiąga najwyższy poziom smutności równoważny tragedii;].
www.youtube.com/watch?v=M-obKx7i15M -
Sisters! Brothers! Small Boats Of Fire Are Falling From The Sky! - kolejny mistrz, już tylko przyjemnie smutne;].
www.youtube.com/watch?v=unb3m_6ceZQ -
Mountains Made of Steam - geniusz, tym razem z wokalem i świetnym tekstem, pierwsza część osiąga niebezpieczny poziom smutności. Słuchać tylko na własną odpowiedzialność;].
www.youtube.com/watch?v=wWuqXyAk6w8 -
Ring Them Bells (Freedom Has Come And Gone) www.youtube.com/watch?v=pQYjmO7balc -
Sow Some Lonesome Corner So Many Flowers Bloom - bardzo dobry i długi kawałek, w drugiej części jest jeszcze lepszy. Choć przy w/w dość optymistyczny, tak wciąż, podczas słuchania uśmiech nie jest wskazany;].
To takie moje ulubione.