Autor Wątek: Tekken 6 - temat ogólny  (Przeczytany 260633 razy)

ZajmaN

• Learn to fly
  • Hero Member
  • *
  • Ukryty metal
    • KLIK
Odp: Tekken 6 - temat ogólny
« Odpowiedź #675 dnia: Czerwiec 14, 2010, 13:59:23 »
Z Hwo to przesadziłeś , dla button masherów to może i prosta postać ale jeżeli ktoś chce mieć poukładaną grę to musi dobierać wszystkie customy idealnie pod przeciwnika , często zmieniać układy itd. Wiele pseudo dobrych graczy online gra na te same schematy , praktycznie nie zmieniając układu customów /stringów przez co są bardzo łatwi do przeczytania i pokonania . Ponadto hwo nie ma żadnych przegiętych ciosów w stylu b+2 bruca . Law , bryan faktycznie w początkowym stadium są ok i można się nimi pobawić jednak aby Bryanem wejść na wyższy szczebel grania potrzebne są lata treningu .

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • I'm whatever Gotham needs me to be.
  • PSN ID: Dadrot/takeasitson
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #676 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:08:21 »
Newbie prosi o postać dla siebie, którą gra się łatwo i przyjemnie. Nikt tu nic nie mówił o masterowaniu czegokolwiek. Połowa moich kumpli, która tekkena widzi raz na miesiąc przy okazji piwka u mnie, jak chce sobie pomaszować między sobą gra w zasadzie głównie hwo/beak i lili. Więc opinii nie zmienię, gra się im bardzo łatwo i przyjemnie, z wciskania 2 guzików na zmianę wychodzą im "ładne kombosy" i jest gitara. A co do bryana zajmanie, to zdaje sobie sprawę jaką jest postacią bo gram zasadniczo tylko nim od t3 i nadal nie umiem lol :P
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Frizen

• Moderator forum
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #677 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:11:52 »
Tak wiem ze Lars jest taki prosty i antyskillowy itd... ale chcialbym sie dowiedziec jakie on ma zgadywanki bo widze ze ludzie tu wiecej wiedza o nim ode mnie :)
(pomijamy f,f+4,3/f,f+2 bo po obu dostajemy wybitke).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2010, 14:15:16 wysłana przez Frizen »
"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts… their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world,shaped by their beliefs?"

Hejt

• Moderator forum
  • Hero Member
  • EdgeLord
    • Email
  • Steam ID: Hejt
« Odpowiedź #678 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:15:59 »
Mi nie chodziło o zgadywanki a poziom skomplikowania juggli, nie wiem jak reszcie.

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #679 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:21:56 »
No frizen a co jest złego w zgadywance ff4,3 na niskim poziomie gry? Ja rozumiem, że grasz larsem jako główną postacią więc z pewnością uważasz, że to postać o niesamowitym skill capu (jeśli w ogóle jakiś jest) ale rozmowa była o postaci do casualnej gry z kumplami.  W takich warunkach nawet lars jest solidnym wyborem. Ma ff43, ma podcinka z obu łapek, zwykła podcinkę, proste akcje z podjazdu, uf3, uf4 niezbyt skomplikowane juggle, fajne rzuty, dobre midy. Wygląda efekciarsko, nie wymaga żadnych karkołomnych rzeczy w stylu elektryka itp. Ja nadal obstawiam jednak panów od TKD albo christi jako pierwszy wybór :)
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Frizen

• Moderator forum
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #680 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:44:21 »
Ale ja nie powiem nic nowego, kazda postacia mozna sobie na podstawowym poziomie janic ale zeby na wysokim grac to juz jest trudno.
Nie wychwyciliscie glownej mysli mojego posta, jedyne co mi przeszkadzalo w tym co piszecie to to, ze kolega chcial postac ze zgadywankami i odrazu polecialy posty z Larsem.
"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts… their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world,shaped by their beliefs?"

Hejt

• Moderator forum
  • Hero Member
  • EdgeLord
    • Email
  • Steam ID: Hejt
« Odpowiedź #681 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:45:41 »
Zgadywanka z SE - Podcina z dwójki lub wybita z trójki. :F

Frizen

• Moderator forum
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #682 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:48:05 »
Obrona na reflex.

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #683 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:51:34 »
Jak ci ludzie grają tym larsem jeśli wszystko się na refleks blokuje i karze wybitką? Dobrze, że nie zacząłem nim grać bo widzę że to musi być hard jak nic. A na poważnie frizen - rozmowa jest o początkujących graczach i grze casualnej, tam obrona na refleks i karanie uf3 są mało prawdopodobne. Niektórymi postaciami to nawet grając dobrze ciężko sensownie takie uf3 ukarać :P

Frizen

• Moderator forum
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #684 dnia: Czerwiec 14, 2010, 14:58:04 »
Dobra widze ze nie wiesz o co mi chodzi. Daruje sobie.

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #685 dnia: Czerwiec 14, 2010, 15:02:11 »
Tak wiem o co ci chodzi o to, że lars nie ma dobrych zgadywanek. A ja ci tłumacze, że na niskim casualnym poziomie gry ma, najwyraźniej nie chcesz tego przyjąć do wiadomości.

Qjon

• Learn to fly
  • Hero Member
  • *
  • dac zarobic ptak expo
  • CFN: Qjonoko
  • PSN ID: QjonPL
  • Steam ID: Qjonoko
« Odpowiedź #686 dnia: Czerwiec 14, 2010, 15:33:17 »
Obrona na reflex.
To się na słuch blokuje.

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #687 dnia: Czerwiec 14, 2010, 15:46:31 »
Jezus Maria Dadrot, ale gdzie, kur.wa, gdzie? Gdzie jest mowa o grze casualowej? Koleś zapytał o postać Z PROSTYMI JUGGLAMI i ze ZGADYWANKAMI. Gdzie masz tutaj jakąkolwiek wzmianke o tym, że planuje grać casualowo? Może po prostu szuka łatwej postaci na początek? Nie wiem skąd żeś sobie to wytrzasnął. Nie każdy jest jak połowa twoich kumpli.

To po pierwsze. Co do Larsa. Nie wiem czemu granie Larsem to Hard z tego powodu, że jego mixupy można blokować na refleks. Po prostu gra się nim na inne rzeczy. Nie każda postać w grze musi opierać swoją grę na tej prymitywnej wymianie mid/low, Lars jest jedną z tych fajniejszych postaci, które mają prawdziwe narzędzia do grania na wysokim poziomie.

eSKaeN

• Jr. Member
  • **
  • ---=[ D T S ]=---
  • Gamertag: EloZiomPL
« Odpowiedź #688 dnia: Czerwiec 14, 2010, 16:20:06 »
Ja szukam postaci do grania na XBL a nie okazyjnie z kumplami :) W Tekkena 6 gram od listopada z dluższymi przerwami (doświadczenie mizerne, ale jakieś podstawy już są). Zafinę wziąłem jako pierwszego zawodnika, bo mało ludzi na XBL nią gra, ma kilka postaw, z których można kilka różnych akcji zrobić, większość grających nie jest w ogóle z nią obyta. Ale ile można grać cały czas jednym zawodnikiem? :) Dlatego chciałem się was spytać, jaką postać byście mi polecili. Nie przepadam za bardzo za baek'iem i hwo jak również za eddy/christie. Nie chcę też tracić czasu na naukę gry jakimś zawodnikiem, żeby potem przerzucić się na innego, bo gra nim będzie za trudna albo dużo nerwów będę miał przez nią. Na razie zauważyłem, że całkiem nieźle Yoshimitsu prezentuje się na XBL. Zastanawiam się także nad Bobem. A co Wy mi doradzicie?

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #689 dnia: Czerwiec 14, 2010, 16:29:27 »
Yoshek jest slaby w tej czesci.

Bob jest dobry - prosty i silny.

Z takich postaci polecam jeszcze Alise (chociaz u niej bardzo liczy sie dobry movement i spacing) i Lili. Brucem nie graj, bo to szmata.