Spoko Olga, napisałem jedynie, że można powstrzymać się od tego typu określeń - bądźmy szczerzy: jeśli ktoś napisze, że kiepsko grasz w grę komputerową to nie powód do obrażania tej drugiej osoby, tyle. Jeszcze raz: napisałem Mógłbyś chociaż nie używać zwrotu "polaczek". Czy to było zbyt ostre? Obraziłem kogoś? Ustalmy jedne zasady dla wszystkich, ja nie potrafię grać w tą grę ale jak przychodzi taki progejmer i mi to tutaj na forum wytyka (obvious shit is obvious) to przecież nie robię żadnego drama. To samo z ocenianiem lepszych graczy od siebie pod kątem ich gry. Komandos napisał, że gajda gra na dwa ciosy pfffff.. Serious business. Obraza majestatu i wielka dyskusja. Zaraz przyleciało kilka osób i się rozpoczęła krucjata bo przecież komandos nie ma prawa na forum tak pisać, gdzie on a gdzie gajda itp. Spoko. Gdy tenshi napisała, że knee to tylko SS JU i odpisałem, że to nie fair ocena i spłycanie gry jednego z najlepszych graczy tekkena w historii to dostałem odpowiedź:
- że jestem fanbojem
- nie umiem grać
- nie znam się
- etc
Oczywiście nie było wtedy dyskusji, tenshi ewidentnie miała rację, w drugą stronę niestety to już widać nie działa. Tak to wygląda w szarej polskiej rzeczywistości. Jest na ogół małe grono wzajemnej adoracji i nie można nic napisać aby nie dostać zjeby. Na szczęście nie ma tutaj jeszcze cenzury, ale kto wie? Może nevan spełni pewnego dnia swoją wizję z postu wyżej i jako oficjalny mistrz polski tekkena będzie podejmować decyzję co kto może i powinien wypisywać na forum. Bo oczywiście wg jego "logiki" aby coś ocenić trzeba mieć w tym temacie duże doświadczenie i na "opinie" nie ma miejsca na poważnym forum o bijatykach. Idąc za tym ciosem, aby wyrazić swoją opinię nt książki trzeba być pisarzem aby ocenić film - reżyserem. Dziwne? Dal mnie tak.
Jeszcze raz na koniec: nie trzymam niczyjej strony, nie jestem pro graczem w tekkena tylko newbem, który nie potrafi w to grać i nie jeździ na turnieje i nigdy nigdzie nie twierdziłem, że jest inaczej.
Peace