Tak, samo kryterium "straty na bloku" nic nie mówi, bo chcę wiedzieć jaka to strata na bloku i gdzie, w jakich kluczowych zagraniach, i ile jest ciosów karalnych.
odnosiłam się do tego:
Sprostuję, bo wczoraj pisałem wszystko na szybko - uważam ofensywę Zafiny w grze za najsłabszą, jeśli mówimy o czystej matematyce. FrameData mówi sama za siebie - jest to najbardziej karalna postać w grze, mało przewag, wiele strat, co dla mnie zasługuje na 1/5 jeśli chodzi o ofensywę, bo nie można odpalić (prawie)nic na pałę. Bo zobaczcie, nawet jeśli cios jest bezpieczny to z reguły zostawia Zaf na konkretnej stracie, co równa się oddaniu inicjatywy przeciwnikowi - więc gdzie tu można mówić o pressingu? Jak już napisałem w oceniaczce, ocenę winduje w górę konkretny mixup z postaw i możliwość dokończenia stringa, co może przerwać ewentualną karę i zdobyć nam efekt CH.
I jeszcze "mało przewag" - ale jakieś są! Tylko gdzie? A gdzie są straty? Jak duże straty?
Ja mam Yoshem tez konkretne straty głównie w granicach -9 - -12 , nawet na hicie mam straty, wiele ciosów ma nawet po -25 straty (ale co z tego jeśli są sytuacyjne) a wcale nie mówię że ma najgorszą ofensywę w grze.
Dlatego chciałam więcej szczegółów odnośnie Zafiny.