Ja też chyba na te grę czekam, bo chce w ktorąś wkońcu na poważnie pograć. Myślałem,ze bedzie to scV ale nie grając w nią, a jedynie posilkując się wszystkim tym to co oferują nam gameplaye,wypowiedzi ludzi zaangazowanych w te scene, zmiany w systemie, roster itd. coraz bardziej mnie przekonuje, ze grą tą nie bedzie, jednak nie znaczy to, ze nie zasmakuje i nie sprobuje ,jak sprobowalem niedawno kof'a XIII i mortala [ktorego nawet kupilem(i nie zaluje)]. Grą ktora najmocniej mnie wciagnela i zawsze dawala mi satysfakcje byl czwarty syf, dlatego tez pewnosc mam, ze kupując ją nie sprawdzajac uprzednio wersji trialowej gra nie bedzie kurzyc sie na polce, bo podobienstw zdaje się być sporo. Cieszy mnie fakt, ze gra częsciowo zintegruje i przyciagnie graczy sceny tekkena. Być moze Ci sceptycznie nastawieni na 2d fightery zmienia o nich zdanie. Wkurzają mnie jednak zabiegi chytre capcomu. JAk można tak zdzierać kase? i żerować? Kasa za postacie- ok, kasa za gemy- wydaje mi sie, ze zaszkodzi to troche balansowi gry, kasa za kolory w tym dziwnym trybie 'customowania' to juz zdrowa przesada, biorąc pod uwage, ze wklad pracy w wytworzenie nowego koloru jest prawie zaden. To co robią zaczyna być strasznie frustrujące. Z jednej strony popierają SOPA, walcza z piractwem, a z drugiej generują piractwo rządając od potencjalnego klienta zakupu jednej gry(250 zł ok.), trzykrotnie przy tym za ten tytuł płacąc(character dlc+ kolejne wer. gry(ultimate,super,duper)+ tryby itd.)- wydaje mi sie ,ze ostateczna cena bedzie od dwoch do trzech razy wieksza niz poczatkowa/goła. No a wracając do meritum to hype lekkii czuje, jednak bylby wiekszy gdyby ktoras postac z rostera bylaby 'moją'. Nie ma dee jaya, nie ma akumy, nie ma gena, nie ma goukena.
btw. fajny ten shinku hadouken ryja chargowalny ze zwyklego hadoukena!