Vipe, wydaje mi się oczywistym, że rozmawiamy o meaty sonic boomie (tzn. puszczonym na wakeup). Jak takie coś chcesz gasić fireballem, to równie dobrze możesz grać na wakeup sweep
Apo my tu mówimy o konkretnej sytuacji, poczytaj trochę co napisał Gamer i co ja napisałem.
W
tej sytuacji nie ma czegoś takiego jak "meaty", SB u Setha. Pograj trochę Sethem to zrozumiesz. W tej sytuacji SB musi być puszczony z daleka, gdyż inaczej nie ma szans odbić się od ściany. Nawet jeśli rzucisz Sagatem by nie mógł szybko wstać to i tak zdąży zablokować SB i walnąć TU.
Ja nie mówię, że nie będzie trupem. Mówię tylko, że jeżeli chcesz ominąć meaty SB to musisz użyć TU lub ultry.
j.w. nie ma meaty SB. Jeśli to zrobisz wystawisz się np na HP i po to Tobie.
Rozmawiamy o sytuacji, gdy Sagatowi grozi śmierć przez czipa. Radzisz focus? Good luck.
nie, rozmawiamy o sytuacji, gdy jeśli Sagat nie zrobi fokusa to umrze przez chipa. Radzisz pościć pada, bo nie rozumiem?
raczej 0%.
nigdy nie ma 0% jeśli coś nie jest gwarantem, a z tej sytuacji jest wyjście
Że niby co? Dostał hard knockdowna i to znaczy już że źle gra? Nie popadajmy w skrajności.
Tak, gdyż grałem Sethem sporo w Vanilli i wiem jak to wygląda. Jeśli gra Sagatem i ginie często w ten sposób to nie zna MU i źle gra na Setha (nie twierdzę, że ogólnie źle gra).
Zresztą ta cała rozmowa jest hipotetyczna, gdyż założę się, że jak zobaczę ich walki to się okaże, że ta sytuacja pewnie inaczej wygląda.