Heja Wengrzyn
ten "cwaniaczek" to ja
z tym "niemiłosiernym zbiciem" to przesadziłeś - bylo kilka "close set'ów".
tak czy inaczej - nie wiem którą postacią grasz "na poważnie" (najwięcej BP masz Blanką zdaje się), ale jak dla mnie najwięcej wyciskałeś z Dhalsima
Blanką masz 5k BP ale to raczej nie jest postać dla Ciebie na tę chwilę bo opiera się na mind games itp a do tego trzeba ogrania
Guile - mógłbyś go rozwinąc, ale tutaj musiałbyś ogarnać jego normale i zrezygnować z flash kicków
na pewno brakuje Ci ogrania - glownie dobrego wykorzystania normali - widac ze zafiksowales sie na HP/HK - do tego brak cierpliwosci i kilka rund straciles przez dziwne decyzje (rzucanie projectile'i na wakeupie, teleporty itp.)
ogolnie - milo mnie zaskoczyłeś - nie wiem na ile masz chęć i możliwość ogrania się, ale jak dla mnie jest coś w Twojej grze co dobrze rokuje. Takze nie zalamuj sie i graj
Nie no, nie oszukumy sie - poki co jestem slaby w te gre bo gram schematcznie. Twoje dobre slowa wynikaja tez z tego, ze nie przegrales ze mna, ale wyobraz sobie, jak musi czuc sie gracz, ktory opanowal dobrze 3-4 postacie, a przegrywa z takim noobem jak jak, ktory Blanka uzywa podstawowych ciosow. Nie raz wygrywalem z ludzmi, ktorzy technicznie byli 10 lat swietlnych przede mna i az mi ich bylo szkoda.
Blanka mam B i nawet nie wiem jakim cudem. Nieraz przegrywalem z ludzmi, ktorzy mieli D (tak jak Ty) a nieraz tluklem ludzi Dhalsimem (gdy mialem D+) ktorzy mieli B.
Guilem zaczalem grac wlasciwie od 3 dni, po obejrzeniu kilku filmikow, ktore zapodal chyba na 4. stronie tego tematu ktorys kolega z forum. Zrobilem tutka, ale utknalem gdzies na 17 levelu. I wiem jak powinienem grac, ale rzadko mi wychodzi to, co chce zrobic.
Simem zaczalem grac, jak pewien angol mnie nim zmasakrowal i po prostu skopiwoalem jego taktyke;)
A gram bo bardzo lubie te gre (z reszta opisalem w dziale "przywitaj sie") i narazie ani troche mi sie nie znudzila.
I iczywiscie chce sie rozwijac, ale gdzie nie spojrze, to spotykam sie z obcymi terminami. Pytac tez ow szystko nie chce, bo moze nie wystarczyc miejsca w internecie:)
Poki co chcialbym nauczyc sie grac tymi, ktorymi juz troche gralem, czyli Guilem, Kenem i Simem. Kiedys chcialbym ogarnac tez Honde, Akume i Chun Li, bo raz dane bylo mi przezyc totalne zniszczenie z rak tych postaci, i wiem, ze moga wymiatac.
Aha, teraz mam tez nowego sticka i musze sie do niego przyzwyczaic, albo naprawic poprzedniego;)
Tak czy owak - nie poddaje sie.
Dzieki za gre BTW.