Konkretnie co?
Wiesz co ci powiem? Nie lubię prowadzić tego typu dyskusji, mam grzebać w patch notes z ostatnich 4 lat, żeby ci udowadniać jak od premiery ta gra się zmieniła? Jak wiele radykalnych decyzji w trakcie jej ewolucji podjęto? Ile narobiono baboli? Powiem ci szczerze, że mam to w dupie i nie chce mi się pisać elaboratów więc mega krótko: homogenizacja i casualność - np. paladyn dla hordy, shaman dla ally; class role, hunter (?!), zmiana frakcji, serwera, imienia etc itp itd.
Itemy z ICC HC są darmowe? 2200 ratu na shoulder PvP to też każdy casual ma?
Darmowe nie są, ale zasadniczo robią się darmowe wraz z upgrejdem na nowe tiery.. Poza tym gear gap pomiędzy top gearem a casualnym coraz bardziej maleje. Wszędziej ułatwienia, w nadchodzącym dodatku nawet ten sam gear będzie dropił w wersjach 10man i 25 man... Kiedyś topowe instance farmowały może 2-3 gildie na serwer max! Było sporo mniej zaludnionych serwerów gdzie nikt nie był w stanie. Teraz? Sam rozumiesz. A areny są fajnym dodatkiem chociaż nie doszukiwałbym się w nich uber skilla, chcesz skill pograj w starcrafta np
Poza tym nie gra się już w kółko AV tylko random BG (za daily random dostaje się ok. 6k honoru). Piszesz o złych zmianach jednocześnie narzekając, że co sezon musisz grindować honor. Powiem tak:
1. Jeszcze nigdy farma honoru nie była tak szybka, przyjemna jak teraz.
2. Co z Ciebie za PvP player skoro nie lubisz raz na kilka miesięcy przysiąść do BG?
Jaki random jak od x lat masz praktycznie te same BG? No ile razy można? Poza tym daily quest to daily a farmowanie farmowaniem, zależy czy pugujesz, czy grasz ally czy hordą etc. Też chcesz abym ten wątek rozwinął? Wydaje mi się to oczywiste jeśli ktoś pograł troche w tą grę.
Poza tym, gdzie ja napisałem że jestem (byłem!) jakimś "Pefałperem"? No i od kiedy którekolwiek z BG ma co kolwiek wspólnego z pvp? AV to zwykły random pug i wyścig kto pierwszy zabije NPC na drugim końcu mapy. WSG to capture the flag lol.. itp. PVP umarło z końcem vanily, koniec unikalnych tytułów, koniec ze spontanicznym world pvp.. Wyobrażasz sobie w ogóle co się działo jak nie było jeszcze BG?? Ehhh, za dużo pisania. Poza tym ktoś kto gra w tą grę od roku czy coś raczej nie skuma.
Piszesz, że nigdy farmienie (to słowo już wyklucza to co dalej napisałeś imho) honoru nie było tak przyjemne?! A linijke niżej abym pisał mniej subiektywów? No lol, pokaż mi tych graczy co bombardują na forach wszystkich niebieskich jak zajebiste są te BG i jak kochają je robić hehe
O jaki kierunek mi chodzi? Pewnie zacząłeś grać dłuuuuugo po premierze. Nie obraź się ale nie chce mi się pisać, poza tym ciężko w kilku zdaniach opisać jaką grą był wow a czym w chwili obecnej się stał. Wybacz.
Posłowiem dodam jeszcze tylko, że nie pluje na wowa, po prostu już mnie nie bawi i nie gram. Ci co się dobrze bawią niech bawią się dalej, ja raczej poczekam na inne tytuły (d3, gw2, sc2 etc).