Akurat kwestię gry na 2 ciosy poruszyłam w celu zobrazowania jak bardzo słowo "tani" mnie śmieszy w kontekście oceniania postaci.
Mój poprzedni post nie pije do Ciebie Dadrot, tylko do powszechnie używanego stwierdzenia, że jakaś postać jest tania, bo nie tylko Bruce'owi przykleja się ten epitet

A to rani moje filologiczne uszy bo przecież ma on wydźwięk mega negatywny podczas gdy w rzeczywistości można sprawę ująć tak:
ta postać ma wszystko naprawdę bardzo dobre w kontraście do innych zawodników.
Można grać defensywnie i ofensywnie, świetne mixupy z bliska i połowy ekranu. Jedne z najsilniejszych juggli w grze, jedne z najlepszych wall carry w grze, jedna z najlepszych ścian w grze, świetne launchery, świetne punishery, setup na unblocka, reset juggla, multipartsy etc
Ale dobra, o słówko czepiać się nie warto, wiem co TY masz na myśli i zgodze się z tym. Mixupy, ściany, launchery, punishery, juggle.. Faktycznie na tle innych postaci Bruce pod tymi względami wysoko się ceni. Reszty sztuczek, które wymieniasz nie będę komentować bo albo nie wiem co to takiego albo wiem zbyt mało, ale ciii

Manual?! Nie znam człowieka.. Do Bruce'a - niewymagany. Mnie największą trudność (na padzie) sprawia zboundowanie przeciwnika za pomocą d+3+4, jakiś kosmos

ale to już nie jest kwestia manuala tylko mojej ułomności.

(A tak na marginesie: ludzie grający kciukami, jak Wy to u licha klikacie to ja nie rozumiem

1+2? 3+4? 1+4? 2+3? Tfu!)
Koniec końców - postać imo godna polecenia początkującym. Cieszę się, że akurat mój wybór padł na czarnucha (całkowity przypadek - lubie czarnuchów i lubie muay thai

). Łatwiej uczyć się gry poznając mniej skomplikowane i mniej wymagające (ale błagam, nie tanie!) elementy

Gdybym miała zaczynać od postaci posiadającej tysiąc pińcet sto dziewińcet postaw, wavedasha i inne zabawki to chyba by mnie to przerosło

Czy on ma jakieś wady?
Swoją drogą dobre pytanie... Ktoś byłby łaskaw?