Autor Wątek: Dyskusja ogólna o Kazie  (Przeczytany 50492 razy)

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
  • PSN ID: HiKrush
  • Steam ID: HiKrush
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Dyskusja ogólna o Kazie
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 30, 2011, 20:56:08 »
No, chyba w Mardona.
- To się nazywa obłęd.
- Wszystko się jakoś nazywa, wybierz sobie.

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 30, 2011, 22:21:47 »
w inne też wchodzi ale to nie jest consistant bo wymaga odpowiedniego kąta, więc imo nie warto. 

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 30, 2011, 23:25:13 »
No to mówię. Jednak po spartolonym elektryku najlepszą opcją będzie b+2,4, EWGF. Jeszcze dziś obadam, czy czasem nie wchodzi d/f+3,2,1 (to tak idzie?), chociaż nie wydaje mi się, bo kąt nie ten.
- To się nazywa obłęd.

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 30, 2011, 23:32:57 »
No, chyba w Mardona.
co ty bredzisz??? wchodzi w normale i czysto po bdc
Zgarnąć wszystkich do aresztu! Niczego nie będzie :)

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 31, 2011, 13:49:49 »
Pokaż mi to. Ale nie czyjś filmik, nagraj, jak to robisz w walce, na normalnej postaci, którą ogłuszyłeś na wprost.
- To się nazywa obłęd.

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 31, 2011, 19:46:09 »
Pokaż mi to. Ale nie czyjś filmik, nagraj, jak to robisz w walce, na normalnej postaci, którą ogłuszyłeś na wprost.
HAHAHAHA... masz jeszcze jakieś wymagania? może najlepiej podaj w której rundzie i w której sekundzie mam to zrobić :) acha i dobierz mi jeszcze przeciwnika na którym mam to zrobić. Ogólnie to wygrałeś tym tekstem, przebiłeś nawet komandosowe " zjadły mnie nerwy". Poza tym nie wiem co mam ci tym filmikiem udowodnić? Chyba tylko brak twojego manuala, skoro twierdzisz że siada tylko na bigi("chyba") :)

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 31, 2011, 21:19:23 »
No, to udowadniaj.
- To się nazywa obłęd.

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 31, 2011, 21:49:16 »

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 31, 2011, 22:19:10 »
Chcąc posadzić d/f+1,2 po elektronie, który nie wybił musiałbyś najpierw zrobić stepa w lewo, a chcąc wybić elektronem nie możesz zrobić stepa w lewo, bo nie zdążysz. Ale Ty, jak mniemam, masz manuala, który jest w stanie łamać prawa tej gry, grawitacji, a kto wie, może i cofać czas, więc po CH d/f+2 ładujesz elektrona, który nie wybija i boundujesz d/f+1,2, chociaż to niemożliwe, kiedy CH d/f+1,2 trafi prosto. Naturalnie nie pokażesz mi jak to robisz, bo Ci się nie chce nagrywać/nie masz czym nagrać/nie masz czasu/żenada*, ale pomimo tego usilnie będziesz obstawał przy swoim. Ehh, skąd się tacy biorą?

*Niepotrzebne skreślić.
- To się nazywa obłęd.

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 31, 2011, 23:06:31 »
Chcąc posadzić d/f+1,2 po elektronie, który nie wybił musiałbyś najpierw zrobić stepa w lewo, a chcąc wybić elektronem nie możesz zrobić stepa w lewo, bo nie zdążysz. Ale Ty, jak mniemam, masz manuala, który jest w stanie łamać prawa tej gry, grawitacji, a kto wie, może i cofać czas, więc po CH d/f+2 ładujesz elektrona, który nie wybija i boundujesz d/f+1,2, chociaż to niemożliwe, kiedy CH d/f+1,2 trafi prosto. Naturalnie nie pokażesz mi jak to robisz, bo Ci się nie chce nagrywać/nie masz czym nagrać/nie masz czasu/żenada*, ale pomimo tego usilnie będziesz obstawał przy swoim. Ehh, skąd się tacy biorą?

*Niepotrzebne skreślić.
ogólnie to już się przyzwyczaiłem że zazwyczaj albo piszesz nie na temat albo jakieś bzdury, tak jak w tym przypadku. Nie rozumiem też na co robić jakiekolwiek stepy w lewo ale to twoja teoria. Mój manual jak dla mnie jest średni a przemyślenia na temat grawitacji i zakrzywienia czasoprzestrzeni możesz wpisać do pamiętnika nie doszłego astronauty :) To że czegoś nie potrafisz zrobić nie znaczy że się nie da. Tak usilnie będe obstawał przy swoim bo nikt mi nie wmówi że się nie da kiedy się da. Ogólnie to nie wiem co to za różnica kto nagra ten filmik i czy będzie na practice czy w walce skoro i tak nie potrafisz tego zrobić choć mimo szczerych intencji wytłumaczyłem ci jak ale żeby nie wyjść na idiote nagram ten filmik. Wtedy odpowiesz mi na pytanie skąd biorą się tacy jak Ty??? Mamy DEAL?

Frizen

• Moderator forum
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #145 dnia: Luty 01, 2011, 08:43:05 »
Jezeli chcemy wybic ewgf po d/f+2, to musimy zrobic to max szybko. Wtedy d/f+1,2 nie siega. Chyba, ze z gory zalozymy, ze chcemy zrobic ewgf to mozna:
- zmniejszyc dystans jak najbardziej, przed posadzeniem ewgf.
- zrobic stepa w lewo przed ewgf.
Jak nam nie wyjdzie wybijajacy elektron, to mozna posadzic sobie d/f+2,ewgf,b+2,4,ewgf (albo poprostu 3 ewgfy)
"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts… their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world,shaped by their beliefs?"

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #146 dnia: Luty 01, 2011, 13:43:52 »
@Frizen nie odbierz mnie zle bo to co piszesz to prawda, jednak ja nie widze sensowności takiego zagrania
CH d/f+2,3xEWGF, chyba że ten ostatni wrzuci na ściane tak abyśmy mogli zrobić B! + wallcombo. Wtedy byłaby to jedna z grubszych akcji u Kazia. Nie wiem też ile ten zestaw zabiera i nie będe tu wymyślał ale
CH d/f+2,EWGF,d/f+1,2,HS1 to 72dmg + możliwość wallcombosa i modyfikacji co do zasiegu.

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
« Odpowiedź #147 dnia: Luty 01, 2011, 14:20:03 »
Ja nie rozważam sensowności. Założyłem hipotetyczną sytuację, w której po CH d/f+2 chcę wybić elektronem, więc staram się go robić maksymalnie szybko, ale mimo to on nie wybija i do takiej sytuacji na stronach poprzednich starałem się z Cheesem wymyślić najlepszą/najsilniejszą opcję, która naturalnie żadnego boundowania nie zawierała, bo żadne boundowanie w takiej sytuacji nie siada, na co Ty wcyndoliłeś się w temat prawiąc swoje dyrdymały niepodobne, wedle których Ty zboundować potrafisz, a ja nie potrafię, bo mam słabego manuala. Ja naturalnie od początku zdawałem sobie sprawę, że nie masz racji, ale jak każdy jestem tylko człowiekiem i jak każdy wyposażon jestem w wady, a jedną z nich jest nieumiejętność nieprzyjmowania wyzwań, dlatego prowadzę z Tobą tą bezsensowną rozmowę.

Jeżeli mimo siły argumentów moich i Frizena nadal twierdzisz, że w hipotetycznej sytuacji, której zaistnienie zakładam, da się posadzić d/f+1,2, to sobie twierdź, albo, jak już mówiłem, nagraj filmik jak to robisz i mi go pokaż - gwarantuję Ci, że udowodnisz brak manuala nie tylko mi, ale i całej braci Tekken playerów, a kto wie, może nawet Di zrobi z Tobą wywiad.

Howgh.
- To się nazywa obłęd.

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #148 dnia: Luty 01, 2011, 16:43:18 »
Jesteś dla mnie żałosny ale chciałeś to masz :) nie wiem tylko po co mieszasz do tego wszystkich wokoło ale to twoja sprawa
http://www.youtube.com/watch?v=yD4GkbGLcZk

Tokis_TLT

• TLT
  • Sr. Member
  • *
  • PSN ID: Tokis_PL
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 01, 2011, 17:00:54 »
Hehe, no i patrzcie - siedzi! Tak sobie obserwowałem tę dyskusje i zastanawiałem się kto będzie miał ostatnie słowo? :) Tylko żeby nie było że prowokuje do sprzeczki.

A co do tego filmiku z Practice, to proponuje sprawdzić jeszcze na włączonych ustawieniach training dummy: Stand to Guard i Quick Roll, bo czasem niektóre serie zlicza jako combo, a nie powinny siedzieć.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 17:17:30 wysłana przez Tokis_TLT »