To był żart snejku, ale go nie wyłapałeś
Oczywiście że nie, ten temat to jest zawsze serious business, tutaj nigdy nie wyłapuje żartów ;p
poza tym tak na poważnie to uważam, że mam na temat tej gry dostateczną wiedzę aby móc sie wypowiadać. Nigdy nie rozumiałem ludzi którzy uważają, że jakaś tam dowolna gra jest skomplikowana tak bardzo, że mozliwość wypowiedzi na jej temat jest przywilejem wąskiego grona osób, które osiągnęły poziom oświecenia dostateczny aby byc w stanie zrozumieć jej złożoną naturę.
Nie wiem z czego to wywnioskowałeś, nigdzie nie napisałem czegoś takiego. Grałem z tobą wielokrotnie i uważam cię za bardzo dobrego gracza, co za tym idzie gracza o dużej (a przynajmniej dostatecznej jak sam to określiłeś ;p) wiedzy, bo bez wiedzy nie da się w to dobrze grać ;] Chodziło mi tylko o wiedzę na temat konkretnej postaci wykraczającą poza znajomość twojego MU z nią, wiadomo że nikt nie wie wszystkiego o każdej postaci w tej grze. Rufus nie jest top tierem, ma na to zbyt dużo złych matchupów ze znaczącymi postaciami (Boxer, Ryu, Ken, Bison, Zangief, Guile, Sagat, Seth), z resztą silnych postaci ma właściwie po równo, dobre MU ma z Ablem, Simem i Rose. Ma tragiczne footsies i spacing i jest praktycznie całkowicie free na wake-upie. Wiem że tier list z eventhubs nie można brać do końca na poważnie, ale w ostatnich dwóch był poza pierwszą piątką, ledwo w top 10, wiec widać że nie jest to tylko moja opinia. Zresztą widać to już po graczach, w Japonii wśród najlepszych graczy nie ma już chyba żadnego Rufusa, w Ameryce niedługo zostanie tylko Ricky (Justin robie przesiadke na Yanga ;p). Pamiętasz ile było tego bydła za vanilli?