Autor Wątek: [Tekken] Luźne scenowe dyskusje  (Przeczytany 52507 razy)

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Odp: Tekken 6 - ranking oraz regulamin
« Odpowiedź #180 dnia: Wrzesień 08, 2010, 18:43:22 »
Wracając do tematu, temat jest fatalny. Po co robić rankingi dla 15-20 graczy na skalę polski. Miało by to sens jak by było troszkę jak by gra miała liczniejszą społeczność.

p.s. Tundra to jak gra to gra ale swoje ugrał i z niejednym wygrał tym Larsem więc, Peace dude

Di

• Administrator
  • Hero Member
  • Objection!
    • Email
« Odpowiedź #181 dnia: Wrzesień 08, 2010, 18:45:46 »
Po co robić rankingi dla 15-20 graczy na skalę polski.
Też nie wiem, po co. Dlatego robimy ranking ze znacznie większą liczbą partycypujących osób.

Furb

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • Kept you waiting, huh?
    • Email
  • PSN ID: FurbPL
« Odpowiedź #182 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:05:17 »
Jezeli takie rankingi dadza mozliwosc rozwoju sceny (a pewnie cos tam dadza) to dla mnie ok. Ale jesli maja byc zrodlem niepotrzebnej napinki i zlego hype'u to olac to ;D. Co do klasyfikacji turniejow to odpadaja napewno turnieje M&A (chyba ze nie wiem co sie wydarzy i okaze sie ze cala scena zjechala na ten jeden turniej). Oddzielna punktacja dla turniejow 16-sto osobowych DE i 32 jest moim zdaniem obiektywna.

Nevan

• Global Moderator
  • Hero Member
  • The bells of good furtune are ringing for you.
    • Nevan YT
    • Email
« Odpowiedź #183 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:20:12 »
Nie Nevan, Ty nie leczysz kompleksow, polowa Twoich postow dotyczy mnie, W sumie to nie kompleks, to obsesja <lol2>. Czemu wiekszosc postow dotyczy mnie? Moze ktos nie umie pogodzic sie z tym, ze gra duzo dluzej niz ja a gowno ugrywa na turnieju?

Tundra zlituj się i nie wypisuj takich p***dół. Zajrzyj sobie tutaj:

http://backdash.pl/forum/index.php?topic=702.0

Potem zastanów się, dlaczego ugrałeś tyle na turnieju, powinieneś bez problemu rozgryźć tą zagadkę.

Nikt Ci nie broni grać, ba wygraj nawet w tym Paryżu, tylko nie dziw się potem że zbierasz takie a nie inne komentarze.

Tak, tak... Właśnie wysikałeś się pod huragan.

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • I'm whatever Gotham needs me to be.
  • PSN ID: Dadrot/takeasitson
« Odpowiedź #184 dnia: Wrzesień 10, 2010, 23:07:28 »
Nie Nevan, Ty nie leczysz kompleksow, polowa Twoich postow dotyczy mnie, W sumie to nie kompleks, to obsesja <lol2>. Czemu wiekszosc postow dotyczy mnie? Moze ktos nie umie pogodzic sie z tym, ze gra duzo dluzej niz ja a gowno ugrywa na turnieju?

Tundra zlituj się i nie wypisuj takich p***dół. Zajrzyj sobie tutaj:

http://backdash.pl/forum/index.php?topic=702.0

Potem zastanów się, dlaczego ugrałeś tyle na turnieju, powinieneś bez problemu rozgryźć tą zagadkę.

Nikt Ci nie broni grać, ba wygraj nawet w tym Paryżu, tylko nie dziw się potem że zbierasz takie a nie inne komentarze.

http://www.sirlin.net/articles/playing-to-win-part-1.html

scrub..
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Nevan

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Nevan YT
    • Email
« Odpowiedź #185 dnia: Wrzesień 11, 2010, 00:20:39 »
Prześwietny artykuł.

But any close examination will reveal that the experts are having a great deal of fun on a higher level than the scrub can even imagine. Throwing together some circus act of a win isn't nearly as satisfying as reading your opponent's mind to such a degree that you can counter his ever move, even his every counter.

Qjon

• Learn to fly
  • Hero Member
  • *
  • dac zarobic ptak expo
  • CFN: Qjonoko
  • PSN ID: QjonPL
  • Steam ID: Qjonoko
« Odpowiedź #186 dnia: Wrzesień 11, 2010, 00:28:23 »
1) Artykuł tendencyjny; przyznaję się, nie doczytałem do końca, ale po 3 akapitach można już określić z góry intencje i tok myślenia autora :) Przesadnie i ograniczenie szufladkuje graczy
2) widać Dadrot nie grałeś nigdy z Mariuszem, którego ulubionym słowem podczas grania w tk jest "bzdura" :D także kij ma 2 końce

Nevan

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Nevan YT
    • Email
« Odpowiedź #187 dnia: Wrzesień 11, 2010, 00:41:25 »
A jaki jest drugi koniec tego kija? Trochę z Tundrą już grałem, ale może jest coś czego ja nie dostrzegam, ale Ty widzisz.

Przy okazji chłopak swoją... grą... Larsem zafundował sobie darmową reklamę. Doceniam obrotność u ludzi.

Snake

• Moderator
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #188 dnia: Wrzesień 11, 2010, 03:15:41 »
Nevan, odpuść już, przecież nie każdy musi być taki pro jak ty. Skoro Tundra uważa że takie używanie u/f+3 mu służy, to co komukolwiek do tego?
1) Artykuł tendencyjny; przyznaję się, nie doczytałem do końca, ale po 3 akapitach można już określić z góry intencje i tok myślenia autora :) Przesadnie i ograniczenie szufladkuje graczy
SCRUUUUUUB! ;d

Nie no, tak serio, to artukuły Sirlina są zajebiste, tak samo jak te S-killa. Zawsze sobie na uczelni poczytam jak mam okienko czy coś.

Frizen

• Moderator forum
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #189 dnia: Wrzesień 11, 2010, 09:58:14 »
Akurat Tundra jak narazie prezentuje larsem totalny low level Larsem, a to ze zaszedl tak daleko oznacza tylko to ze ludzie nie potrafia myslec w trakcie walki. Jako osoba ktora go uczyla grac ta postacia widze dziury w jego grze na lewo i prawo i naprawde nie rozumiem tego najazdu na jego osobe. Jezeli na nastepnym turnieju Mariuszek tymi samymi setupami z kartki znowu pojedzie pol polskiej sceny Tekkena to tylko potwierdzi to moje slowa. To tylko Wasza wina panowie ze nie potraficie sobie z tym poradzic.

Artykul genialny. I niech wszyscy sobie wezma do serca te slowa i wyrzuca z glowy na czas turnieju zwrot "tania gra" i potomne.
"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts… their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world,shaped by their beliefs?"

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 11, 2010, 17:09:58 »
"Tania gra" ma 2 desenie :

1st - Ogólnie Mariusz jak dalej będziesz robił tak bezsensu uf3 to większość walki będziesz spędzał na ścianie albo w powietrzu. Patrz co robi przeciwnik i wtedy odpalaj a nie na pałę żeby tylko wjebać uf3. Tekken to gra błędów więc pozwól przeciwnikowi zrobić błąd i sam nie prowokuj błędów. Żywy przeciwnik to nie komputer i szybko się ogranie że czegoś nadużywasz. Doskonałym przykładem jest tu twoja walka z Nevanem, gdzie po 2 razach jak mu weszło uf3 to sobie tylko stał i czekał na karę, nie zmusiłeś go w żaden sposób do tego żeby poczuł się zagrożony.

2nd - gra typu Di który używa 2-3 top ciosów Pandy ale połączona z bardzo dobrym wyczuciem. Bardzo turniejowo i rozważnie. Radzę brać z niego przykład.

Nevan

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Nevan YT
    • Email
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 11, 2010, 18:20:04 »
Akurat Di nie posądzałbym o tanie granie, widzę w jego grze myślenie, dobrą znajomość kar, refleks i skuteczność. U zawodnika, którego ksywy już więcej nie wymienię tego nie ma, jest za to jeden wielki bałagan niezależnie od tego czy gra Ravenem, Bobem czy teraz Larsem . Jestem na 100% pewny, że Szwed zyskał tego nowego operatora tylko dla uf+3, który jest chyba najszerzej omawianym ciosem po każdym turnieju gdzie tylko przytrafił się przynajmniej jeden Lars który wyszedł z grupy. Ludzie się tego ciosu zwyczajnie boją, bo jest groźny zarówno w rękach prosów jak i relatywnych randomów.

1) Malekith (Asuka, Paul, (Lars?)) - only used Asuka in top 8
2) Wogus (Steve, Bob, Miguel, Bruce, Sentinel, Ryu Hayabusa, Hilde, T4 Jin, Ivan Ooze, Shin Akuma, O. Sagat, CE Bison, no Lars tho AFAIK)
3) Teh Emperor (Jack)
4) Kristian (Lars)
5-8) Blackblade (Lili, Steve)
5-8) Harry Potter (Hei, Bob)
5-8) Dinosaur (Bryan, Jack)
5-8) Gajda (Lars)

Powyżej macie wyniki z turnieju w Londynie. Nikomu nieznany Kristian jest przed Gajdą, Dinosaurem i Harrym Potterem. O mało nie wyeliminował z turnieju Wogusa i The Emperora (obie walki przegrał przy 2:3 i bodaj w obu dochodziło do emocjonujących final rounds.
Jego Lars prawdopodobnie ma nie więcej jak dwa tygodnie, a styl gry szalenie zbliżony do tego o którym rozmawiamy już od paru postów a którego oglądanie stanowi torturę dla oczu.

Dyskusję proponuję przenieść gdzieś indziej, bo robi się za duży OT.

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 11, 2010, 18:45:56 »
Rzeczywiście wyskoczył gruby OT. Wracając do Di, to się mu nie dziwię, Pandą używa tego co może. Postać ma z 60 ciosów w movelist z czego 6 które do czegokolwiek się nadają :P Z tego co widziałem to Lars nie ma chyba bezużytecznego ciosu ale na ten temat powinien wypowiedzieć się ktoś kto nim gra na poważniej.

W pierwszych walkach w T6BR zawsze uważałem uf4 za bardzo mocny cios ( dobrze użyty bo na wiffie bardzo zgrabnie można polecieć).

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • I'm whatever Gotham needs me to be.
  • PSN ID: Dadrot/takeasitson
« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 11, 2010, 19:40:21 »
Jesli "prosi" nie lykali by uf3 to nikt nie zachodzilby wysoko naduzywajac tego ciosu. Problem wiec nie dotyczy kogos to na tym zagraniu buduje swoja gre, tylko ludzi ktorzy nie potrafia tego skutecznie karac i placza jakie to niesprawiedliwe. Reszte wyjasnia podlinkowany przeze mnie artykul. Play to win, don't cry cheap.
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Komandos

• Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 11, 2010, 20:31:18 »
Ale uf3 to shitowy cios jest, może ma trochę dziwne właściwości ale bez przesady :P To, że Tundra zaszedł tak daleko grając jak noobek z onlajna świadczy tylko o poziomie graczy na tym turnieju. Nie ma co się czarować, wszyscy (prawie) jesteśmy scrubami i chwała Tundrze, że to uświadomił co niektórym ;)

Know thy self, know thy enemy. A thousand battles, a thousand victories.