Podobnie jak Ringa tak i mnie weekend również solidnie zmęczył. Turniej + after + praca = ponad 40 godzin bez snu. Wczoraj wieczorem nawet w wannie zasnąłem, a dziś w pracy co chwilę przysypiałem. Niemniej było warto.
Na początku chciałbym podziękować organizatorom (na pewno to tu czytacie
) oraz uczestnikom za to, że całe wydarzenie mogło się odbyć, a na dodatek okazało się wielkim sukcesem. Dawno nie słyszałem tak wielu pozytywnych opinii na temat eventu, przy zerowej (?) liczbie opinii negatywnych. Nie było oczywiście perfekcyjnie, ale co tam - kto nie był niech żałuje.
Po raz pierwszy od wielu lat uczciwie wierzę w to, że powrócą stare czasy i Calibur znów będzie tak popularnym tytułem, że większość naszych scenowych turniejów nie obejdzie się bez "Mieczyków". Do sceny dołączają nowe osoby (na dodatek utalentowane), a jednocześnie starzy wyjadacze (Sway, Vince, Soul) powrócili, przypominając młodym wilkom o tym kto kiedyś rozdawał karty na naszej scenie. Mamy oczywiście również Ringa, który jest klasą tylko dla siebie - mimo tego, że sporadycznie ktoś jest w stanie nawiązać z nim walkę czy nawet wygrać (tak jak ja na afterze - pozdrawiam, Mikołaj
), w ogólnym rozrachunku Mistrz Polski (a jak!) jest lata świetlne przed resztą. Sytuacja ta przypomina mi czasy świetności DR-a w Polsce oraz braci z Leszna, którzy zdominowali nasze turnieje. Z całego serca życzę Ringowi, żeby jak niegdyś Matt oraz Devil tak i on teraz rozdawał karty nie tylko nad Wisłą, ale i w całej Europie.
Więcej na temat samego turnieju w kolejnym (nie najbliższym) numerze PSX Extreme, gdzie powinna trafić obszerna relacja z SoulCalibur Impact.
Sam piąty eSCek na myśl przywodzi SCII - choć nie jest pozbawiony wad, gra się w niego niezmiernie przyjemnie. Boję się tylko o jedno... ilość systemowych smaczków, które pozwalają grać tak bezpiecznie jak tylko się da. Zastanawialiście się jak będzie się grało przeciwko komuś, kto wyuczy się JG tak jak Matt, będzie robił Fuzzy Guard/Jump jak Ring, a na dodatek będzie robił 214G i grał mocną postacią?
@Matt oraz Sway
Odpiszcie mi (Matt - GG, Sway - FB), potrzebuję Waszych danych dla Pereza w sprawie prenumeraty PSX Extreme.