@Ring - CE Natsu jest tak wolne, że nie można go posadzić po GI (więc nie wszystkie CE siedzą po GI) ani niczym innym oprócz bombek (dlatego jak ktoś blokuje bomby na reakcję to Natsu jest bezużyteczna). Z powodu swojej szybkości nie da się go też używać tak jak GI innych postaci (do "wcięcia się" na stracie czy na rushującego oponenta). Dodatkowo pod ścianą zadaje 10% dmg (bo kolejne "słupy" są już poza areną, a przeciwnik dalej na niej, oczywiście nie da się wtedy też zrobić Air Throw). Jedyne do czego się nadaje to whiff punishment jakiś ciosów o długim recovery.
@Aragh - może dzięki osłabionemu BD ten CE da się jakoś używać w walce, ale na serio nie jest łatwo. Ring mówił o używaniu tego jako "frame trap" (zakładając chyba, że ktoś nie zrobi ciosu z TC), ale zazwyczaj ciosy samej Ivy mają lekki pushback i jeśli przeciwnik nic nie zrobi (będzie blokował), a Ivy zrobi CE to będzię whiff...
Na dzień dzisiejszy nie znalazłem postaci, którą dobrze by mi się grało, no ale zobaczymy. Nie mam za bardzo czasu ani ochoty uczyć się wszystkich po kolei, mimo że w tej części stosunkowo mało czasu na to potrzeba. BTW. kto ma dobry matchup na Voldo ?? Jestem gotów nauczyć się postaci byle by tylko bić tego pokemona