Dziękuję
nie chodzi mi o tak drastyczne zmiany jak zrobienie z Ivy długowłosej dziewczynki o wzroście 150 cm (choć Secce włosy zmienili dość solidnie z SC3 na SC4 i obie wersje są świetne i rozpoznawalne). Spójrz jak zmieniły się designy właśnie z wersji 3 na 4 - np 1p Seong Miny czy Ivy - schemat kolorystyczny jak i krój strojów zostały trochę zmienione przy jednoczesnym zachowaniu charakteru postaci. Nowy design Tiry ma identyczny schemat kolorystyczny a krój stroju wygląda po prostu jak 'zbiedzony' i pozbawiony detalu 2p z 4. Ja oczekiwałam czegoś świeżego bo pewnie znów wymyśliliby coś fajnego i zwyczajnie czuję mocny niedosyt.
rozumiem, ze stroj ci sie nie podoba i ma prawo. czekaj na 2P, tam zwykle trafiaja rozne dziwactwa typu 2P talim albo setsuki z sc4 O.o
fakt, ze mina wyglada inaczej chociaz sylwetka stroju jest taka sam od czasow soul blade, ale dla mnie ivy w 4 wyglada jak po prostu przekolorowana wersja z 3 ze zmienionymi detalami. ja to widze tak - dopoki postac jest nowa i jeszcze sie nie przyjela, to bardziej kombinuja z designem (np porownujac talim z sc2 i 3, jest bardzo duza roznica, ostatecznie stroj z sc4 to praktycznie fuzja tych dwoch strojow) ale kiedy staje sie juz popularna i rozpoznawalna (tak jak tira, ktora byc moze nie jest najczesciej wybierana postacia do grania ale jest popularna za swoj wyglad i charakter,
szczegolnie wsrod malo atrakcyjnych dziewczyn, ktore probuja ja cosplayowac) to narzucane sa wieksze ograniczenia. a np w takim street fighterze, w ktorym kazda postac to wlasciwie trademark tej gry, zadna z postaci nie zostala zmieniona pod wzgledem designu praktycznie w ogole i watpie zeby wynikalo to z braku pieniedzy czy dobrych rysownikow
co do kilika to daishi opisal go jako ill-fated character i leixia ma jego wisiorek - moim zdaniem moze po prostu nie zyc. co do dzieciecych postaci to to jakies info z gamescom czy skad? bo nie mialam czasu nic sie dowiedziec >.>
btw, nie wiem, czy ktos to juz dawal tutaj
starozytny obrazek
mozliwe, ze jakas z postaci za siegfriedem bedzie grywalna, zwlaszcza salia, bo nawet mysli