Autor Wątek: W co gracie obecnie?  (Przeczytany 228402 razy)

Bolgan

• Hero Member
  • wydziedziczony Ojcosynopradziadownuk Volda
  • PSN ID: Bolgan
Odp: W co gracie obecnie?
« Odpowiedź #510 dnia: Kwiecień 11, 2011, 18:07:33 »
Furb masz oczywiscie racje, nasze punkty widzenia sie wzajemnie rownowaza. Jak jednak wytłumaczyc fakt ze zamiast grac w jakies nowe szlagiery, wole sobie zagrac np parasite eve w ktore nigdy nie grałem, wiec nie mam zakotwiczonych z ta gra poztytywnych emocji. Albo wole sobie w koncu przejsc ff9 niz biec 40h przed siebie ogladajac scenki w ff13. Developerzy maja tez swiadomosc ze gracze sie starzeja ale czysta polityka firmy sugeruje ze lepiej wydac 3 gry na 6/10 niz jedna 9/10, Zycie. Czyli jak zawsze kij ma dwa konce i kazdym koncem mozna okładac.

Jesteś GRZYBIORZEM.

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #511 dnia: Kwiecień 11, 2011, 18:40:42 »
Ja tam nie jestem zawiedziony. Poprzednia generacja wniosła tyle samo nowego co ta, czyli lepsza grafika, większe lokacje, lepsza fizyka. Następna generacja przyniesie to samo, więc nie licząc jakiś tam nowatorskich perełek, będzie technicznie lepiej i tylko tyle. Jeszcze w grafice i fizyce można pakować dużo mocy bo wszystko może wyglądać jeszcze dużo lepiej. Jak już będzie zbliżać się limit to wtedy producenci będą myśleć w co pakować tą moc i czy nie lepiej czas wykorzystać myśląc nad nowymi rozwiązaniami. Ja przynajmniej tak to widziałem za czasów ps2 i jak na razie patrząc na ps3/xo to się to sprawdza.

Radical_Spike

• Sr. Member
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #512 dnia: Kwiecień 11, 2011, 18:43:31 »
Jakos nie mam w zwyczaju przegladaj watkow nie zwiazanych z texem,ale teraz widze,ze czasem warto:p Chcialem napisac,ze bardzo mocno sie zgadzam z opinia Bolgana,mnie tez obecna generacja niesamowicie rozczarowala(za wyjatkiem DS'a),tak samo wole siegac po klasyki z super klimatem.Dla mnie idealnym przykladem jak traci sie grywalnosc to nowe RE i PES,coz az lezka sie w oku kreci na mysl o RE:CV i ISS PRO 2.Jak dla mnie chyba Amiga500,600 to jednak  najlepsze czasy nawet ,jezeli troszeczke spoznione.Nie do zapomnienia MK,SF i Sensible Soccer.Teraz gry za wiele kosztuja i za wielkie zyski przynosza.Z jednym sie natomiast nie zgadzam,bo Tekken jest ciagle niesamowity.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 18:47:32 wysłana przez Radical_Spike »
No, I mean I played perfectly, there was nobody else in the world that could've played any better. I made zero mistakes. If it looks like I made a mistake, it was just an extremely pro and elaborate set-up so I could win with even more style than ever imaginable.

Slide

• Gość
« Odpowiedź #513 dnia: Kwiecień 11, 2011, 19:23:41 »
Dla mnie ta generacja konsol to jeden wielki epic fail. Killzone jak zwykle przereklamowany, mgs z mechanica gier z playa jedynki, gran tourismo epic fail 5 lat gre robili i dwuwymiarowe drzewa, otoczenie jak na psx tylko ze w hires, pro evolution sie zatrzymało w miejscu, tekkeny i soule tez, resident padaka, masa takich samych strzelanek i oczywiscie Final ´zal´ Fantasy xii. Move i kinect nie maja wsparcia w dobrych grach. Do tego mało innowacyjnych ambitnych tytułow. Gry sa krotkie, łatwe, nudne i przewaznie prowadza nas za reke.Na miano gry nextgen jedynie w pełni zasługuje uncharted 2 i gears of war. Coz, pozostaje zanurzyc sie w swiecie emulacji i starszych tytułow i uzupełniac braki zawsze cos sie znajdzie. Ja jednak mam nadzieje ze ten kryzys jakosci gier minie i oczekuje renesansu w swiecie elektornicznej rozrywki. Czego sobie i wam serdecznie zycze.

Sądzę, że gdyby ta generacja odcieła się od wszystkich tytułów, które kiedyś sprawdzały się mielibyśmy pełno genialnych gier. To co kiedyś sprawiało radość w nowej formie nie sprawdza się = wymienione przez Ciebie tytułu. Ta generacja ma swoje perełki i na pewno dla mnie nie jest fail'em. W szczególności odczułem to w sposobie opowiadania historii coraz bardziej filmowa (Heavy Rain, Uncharted, nawet taki Killzone), zdarzają się perełki typu Demon's Souls, God of War z których epickość wylewa się tonami. Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem w kolejnej generacji, bo ta już pokazała na co ją stać jest odciąć się od tych wszystkich FPSów, odgrzewanych kotletów i pokusić się o nowe IP, z nowymi pomysłami, bo na razie ostro jadą na tym co sprawdzone. Dlatego wydaje się być nudno, bo ile można oglądać co roku te same FPSy, gry sportowe, te same bijatyki (no tutaj trochę dłużej niż raz na rok, ale nie zmienia to faktu). Mamy mniej dobrych gier, ale osobiście tego nie odczuwam, bo mam też mniej czasu na granie.

SAMEWISE

• Sr. Member
    • Email
« Odpowiedź #514 dnia: Kwiecień 11, 2011, 19:42:39 »
A ja sobie gram teraz w FF VIII mam nabitych 41h i dopiero skończyłem 2 dysk, nigdzie mi się nie śpieszy. Teraz nie robią tak dobrych gier jak ff7 czy ff8 dlatego cieszę się każdą minutą spędzoną przy tej wybitnej grze, to niesamowite że ta gra wyszła z 10 lat temu a ma o wiele więcej do zaoferowania niż obecne produkcje.

Qjon

• Learn to fly
  • Hero Member
  • *
  • dac zarobic ptak expo
  • CFN: Qjonoko
  • PSN ID: QjonPL
  • Steam ID: Qjonoko
« Odpowiedź #515 dnia: Kwiecień 11, 2011, 20:40:15 »
Cytat: Bolgan
ale czysta polityka firmy sugeruje ze lepiej wydac 3 gry na 6/10 (które w piśmiennictwie branżowym i tak zostaną ocenione na minimum 8-/10, bo niższych ocen ta generacja nie stawia) niz jedna 9/10

Fix'd

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • I'm whatever Gotham needs me to be.
  • PSN ID: Dadrot/takeasitson
« Odpowiedź #516 dnia: Kwiecień 11, 2011, 22:26:10 »
Ojtam ojtam, nie ma co biadolić. W każdej generacji są tytuły dobre i kiepskie, reszta (percepcja) to już tylko złożony efekt naszych własnych doświadczeń i preferencji. Ja osobiście bardziej przesiadłem się na pc, ale tytułów dobrych nie brakuje na żadną platformę. Perełek jest naprawdę DUŻO.
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Bolgan

• Hero Member
  • wydziedziczony Ojcosynopradziadownuk Volda
  • PSN ID: Bolgan
« Odpowiedź #517 dnia: Kwiecień 12, 2011, 02:19:01 »
Oczywiście, każdy ma swoje zdanie, jednak w świetle tego co przed premierą opowiadano o nowej generacji konsol to jest to fail, miały być miliony animowanych obiektów, realistyczne oświetlenie, ogromne tereny, wszechobecna interakcja i zabójcza inteligencja npców. Byłem naiwny drugi raz się nie dam nabrać. Zgodzę się że niektóre tytuły jak wspomniany God of War, Bioshock czy Oblivion to produkcje wybitne, ale dla mnie to za mało, mimo że ogólnie szczerze to prawie nie gram bo nawet jakbym miał sobie kupić grę to niewiem jaką, myślałem że wyjdzie coś na święta ale się zawiodłem. Na ps2 mieliśmy Okami, Ico, Shadow of Colosus, Vievtiful Joe, Kingdom Hearts, Amplitude, Rez, Devil May Cry, Onimusha, Jak and Daxter, Ratchet and Clank i co tam jeszcze każdy ma swoją własną listę - to były nowe serie, brakuje mi trochę tego typu gier, do tego świetne kontynuacje znanych marek które robiły krok milowy w stosunku do poprzedników z psx np: Final Fantasy, Silent Hill, Mgs, GTA ........ No i oczywiście była masa średniaków w które dało się pograć, slasherów, wykręconych j-rpg, strzelanek, platformówek, horrorów, bijatyk i czego dusza zapragnie. Co miesiąc wychodziło pare must-have`ów i sporo tytułów wartych obadania. Czasami poprostu jakiś niezapowiadany hucznie tytuł nagle stawał się klasykiem. Wiem że teraz robienie gier jest pieniądzo-i-czasochłonne, ale pokażcie mi ciekawe tytuły które mają wyjść na ps3, x360 w tym miesiącu. Niestety dla mnie konsolowe gry stały się zbyt PC`towe, i niestety nasi japońscy tworcy, którzy kiedyś tak potrafili mnie zaskoczyć nie podołali niestety i ich gry mimo hi-resu dalej siedzą w poprzedniej generecji jeżeli chodzi o mechanike gry.

Osobnym akapitem są poprostu gry które nie tylko nie poszły do przodu ale się wręcz cofneły, Tutaj wspominane wielkorotnie FFXIII, Nowy Prince of persia ten w cel-shadingu, przecież to była świetna gra na Ps2 a teraż żenada, ta gra to jedna z większych porażek, takich tytułów znalało by się więcej.

Dlatego czuję się szczęśliwy że mimo wielu uslinych prób mnóstwa gier nie ukończyłem i takie perełki jak FF7 czy Okami czy Shadow of Collosus są jeszcze przedemną, jak już pisałem wcześniej liczę i mocno wierzę w nie-tak-rychłe nadejście renesansu gier.

Ps.Qujon masz 100% racji z tymi ocenami.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2011, 02:25:45 wysłana przez Bolgan »

Jesteś GRZYBIORZEM.

wilku

• Hero Member
    • Wilku na Facebooku
    • Email
  • PSN ID: Wilku
« Odpowiedź #518 dnia: Kwiecień 12, 2011, 02:28:01 »
http://www.youtube.com/watch?v=2uggyRBVRAY&playnext=1&list=PL6C7F2D88D9614E68

Aktualnie to jest u mnie na tapecie, dlatego czasem odpowiadam na msg z dość znacznym opóźnieniem - chyba do tego typu gier (w zasadzie chodzi o planszówki) zaczynam wracać, a PS3 służy powoli tylko jako mp3/video player.
Czytaj ze zrozumieniem, pisz z głową

so true

True_Mumin

• [Warszawa]
  • Sr. Member
  • *
  • #TylkoTekken
  • Gamertag: N/A
« Odpowiedź #519 dnia: Kwiecień 22, 2011, 00:39:54 »
W przerwach między zbieraniem batów online w mordobiciach powerleveluję sobie w Borderlands. Lubię dobrego FPSa i dobrego rpg/hack'n'slasha, a ta gra jest wspaniałym połączeniem najlepszego, co te gatunki mają do zaoferowania. No i te spluwy, te miliony losowo generowanych rewolwerów, karabinów i shotgunów strzelających rakietami... Dawno mnie tak żaden single player nie wciągnął. Jak ktoś nie grał jeszcze to mocno polecam.

A, no i jeszcze unplugged, ostatnio odświeżam sobie Magica. Aż mam ochotę znowu podraftować cosik. :]
Wakeup ex shoryu everyday :kapparyu:

pzdr dla kumatych ; )))))))

Hejt

• Moderator forum
  • Hero Member
  • EdgeLord
    • Email
  • Steam ID: Hejt
« Odpowiedź #520 dnia: Kwiecień 22, 2011, 03:10:34 »
wutz, ja też ciskam w Borderlandsy, tyle że ze współlokatorem po lanie. :p

League of Legends wciąż... :F I czasem zbiorę baty w SC2.

tejotl

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #521 dnia: Kwiecień 22, 2011, 09:02:29 »
ja ostatnio zrobilem taki rachunek sumienia i mam lipe kiedy chodzi o gry ktorych nie ukonczylem
Dead Space 2 - gdzie liczylem na trofeum za przejscie gry tylko z Plasma Cutterem i teraz krew mnie zalewa na ostatnim bossie
Dead Space Extraction - nawet nie odpalilem jeszcze a gre mam od miesiaca (?)
Fallout New Vegas - im blizej konca tym mniej chce mi sie grac
Marvel vs Capcom 3 - trzeba trofea zdobyc, a nie chce mi sie tracic czasu na tę grę
a gram teraz glównie w Yakuze 4 i SSFIV (zmiana ISP i testuje czy teraz mam lepsze polaczenie) no i relaksujacy Chime :P
apes will rise
get your stinkin' paws off me, you damn dirty ape!
freedom has never been won except by the deeds of war

gamer

• TLT
  • Full Member
  • *
    • Email
  • Gamertag: xTLTx gamerPL
  • PSN ID: Big_Boy1986_PL
« Odpowiedź #522 dnia: Kwiecień 22, 2011, 10:59:45 »
obecnie męcze Mortal Kombat 9 a tak poza tym:

-UFC 2010 - jakoś mi brakło czasu by zrobić więcej trofeów
-Marvel vs capcom 3- niewiele mi brakuje do 1000
red dead redemption- mam ponad 1200GS ale achievów też niewiele mi brakuje

maddest

• Hero Member
« Odpowiedź #523 dnia: Kwiecień 22, 2011, 12:36:19 »
MK9 a w przerwach zdobywanie platyny w Yakuzie 4 oraz męczenie Crono Trigger'a i Pokemon White na DS'a :]

Furb

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • Kept you waiting, huh?
    • Email
  • PSN ID: FurbPL
« Odpowiedź #524 dnia: Kwiecień 22, 2011, 12:46:06 »
Tez zapisuje sie do klubu MK9-Yakuza4