Dla mnie MEGA. O ile posiadam NDSa, tak 3DS to juz dla mnie przeginka - ile lat bede gral na handeldzie w rozpixlowane jrpgi. Grywalnosc grywalnoscia, ale jak chce potrojne combo: grywalnosc, grafika, muzyka.
NGP wyglada zajebiscie - zarowno technicznie (4 rdzeniowy mocny ARM, 4 rdzeniowy mocny gpu, wydajnosc na pozimie geforce GT240 or so!) jak i bajerancko: 2 kamerki, zyroskop, kompas (czyli move+sixaxis in one), 2 touchpady (przod i tyl) itd. Tak powinien wygladac NextGen. Dodatkowo pelne wsparcie sklepy PSN, karty SD, ogolnie sprawy sieciowe.
PSP1 wystartowalo za wczesnie, w momencie premiery swiat nie byl gotowy na taki sprzet. PSP2 wchodzi idealnie, gdzie ludzie sa przyzwyczajeni do czegos podobnego (vide smartphones).
3DS kompletnie mi nie podchodzi (choc wstepnie sie jaralem) i niech czasem ktos nie wyskakuje z tekstami o grach jako "odgrzewanych kotletach", bo to wlasnie w 3DSie startowy lineup to 95% odgrzewanek.
Kompletnie nie wiem, co mnie mialoby przekonac do 3DS (bo zapewne nie 3D, skoro nie pogramy na nim w autobusie or so + zapewne męczy) przy tak napakowanej (i techikaliami i bajerami) konsolce Sony.
Chyle czola, oczekiwalem czegos fajnego, ale nie az tak.
@Furb - jak narazie to Nintendo znacznie zawyza ceny konsol (Wii drozsze niz X360 - really?), wiec akurat w przypadku MS czy Sony wiesz, ze otrzymujesz sprzet warty swojej ceny. Co jak co ale specyfikacja NGP jest poprostu swietna.