Kurcze, chłopaki, wiadomo od dawna że wszystkich uszczęśliwić się nie da, cena, wydaje mi się, nie jest aż tak zaporowa, żeby odstraszyć wszystkich tych, którzy chcą się sprawdzić na turnieju z prawdziwego zdarzenia... lub tych, którzy po prostu potraktują to jako okazję do dobrej zabawy w gronie znajomych, czy też wręcz przeciwnie - do poznania fajnych osób, czyniąc to przy swoim ulubionym hobby. Poza tym myślę, że w wyprawie na taki turniej nie chodzi zawsze o wygrywanie(no, nie wszystkich to dotyczy
), lecz o jakieś swoje małe sukcesy czy po prostu dobry występ - bo ileż można siedzieć w praktisie, męczyć zje*any online lub lać ziomów z ośki? A tu? Przyjedziesz, pograsz, spędzisz dobrze czas! Turniejów w Polsce jak na lekarstwo, ja chcę wierzyć że ludziom się jednak chce grać! Taka "narzekalska" postawa nie wpływa w żaden sposób pozytywnie na scenę, tak Tekkena, jak i SFa, a wszyscy by chcieli żeby coś się działo, żeby można było pograć w emocjonującej otoczce i być może nawet zarobić przy tym - bo nagrody zapowiadają się kusząco. Do pogrania w przyjaznej atmosferze, bez większych opłat organizuje się przecież zloty, spotkania, grania, etc. A tu masz - turniej raz na pół roku, a ludzie i tak ponarzekają że drogo. Nie zmuszamy nikogo żeby przyjeżdżał, można zawsze siedzieć w domu i grać wesoło z kolegami przy piwku... Ale jeśli ktoś chce poczuć ducha prawdziwej rywalizacji w tym e-sporcie to w końcu poszuka jakiegoś turnieju. Nasz się wyróżnia tylko tym, że nie jest "jakiś"!
Mnie nie boli, że ewentualnie dosypię komuś trochę więcej do kiesy gdy będzie odbierał główną nagrodę, ponieważ mobilizuje mnie to do tego, żeby ćwiczyć by mu w tym przeszkodzić!
Wiem, że to co piszę przesiąknięte jest subiektywnym spojrzeniem wynikającym z roli organizatora, ale trochę pozytywnego myślenia, proszę.
A co do łączenia wpłat na singla z SBO, to twierdzę że warto spróbować czegoś w nowej formie. Z punktu widzenia gracza takie SBO to jeszcze więcej dobrego grania! Mamy nadzieję, że ludzie podejdą z entuzjazmem do tego typu rozgrywek i nie oddadzą łatwo tego hajsu, który jest do wygrania - ale chcemy też, by potraktować to trochę lżej niż turniej singlowy. Poza tym, wydaje mi się że łatwiej tu stanąć na podium i załapać się na jakąś nagrodę, co powinno dodatkowo zachęcać do występu w teamówce.
Bardzo interesuje mnie też zdanie graczy w Street Fightera, których to, niestety, prawie kompletnie nie znam, jednak liczę na ich konstruktywny komentarz co do pomysłu organizacji takich turniejów oraz towarzyszącym im nagród i związanych z tym opłat. Wypowiadajcie się, proszę, jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie. Także na krytykę. Grzeczną.
I niech wszyscy mają w pamięci, że przyświeca nam idea "Od graczy dla graczy"! Próbujemy zrobić coś fajnego, zbieramy przy tym doświadczenie i jeśli coś zazgrzyta(mimo, iż wierzę że tak nie będzie) to będzie wzięte to pod uwagę przy organizacji przez nasz zespół kolejnego eventu. Tylko dajmy temu szansę.