Witam, jestem nowy na forum. W sumie to specjalnie założyłem tu konto, żeby was popytać o parę rzeczy. A mianowicie:
1. Jak się ma Online w TTT2 z tym w T6 ? Czy różnica jest naprawdę taka kolosalna ? Ja grając w T6 nawet na połączeniu najlepszym (5) odczuwam opóźnienie i bardzo źle mi się gra. Chodzi mi o to czy lag jest nie wiem 1 klatke, czy moze 10 klatek ?
2. Ranking online vs ekipa turniejowa (Polska scena). Czy wygrane na turniejach i skill offline przekłada się proporcjonalnie na ranking online ? Czy gracze turniejowi w ogóle grają online ? W T6 granie online wymaga innego podejścia i robienia całkiem innych rzeczy właśnie przez laga.
3. Lag. Czy możliwe jest ze mój TV jakis tam plazmowy panasonic miał pomijalny input lag ? Tekken 6 chodzi z predkoscia 60 FPS, czyli 1 klatka trwa 16 ms ? Przykladowy Tv ma 9 ms input lag. Mogłby mi to ktoś wytłumaczyć ? No i jest jeszcze sprawa wifi i grania bezprzewodowo na padzie. Czy pad na bluetooth ma laga ? Czy wifi vs kabel to wielka różnica ?
4. Czy da się zrobić CH d/f+2 ewgf na wybitkę kazuyą na padzie ? Moze znacie kogos kto robi takie bajery ? Ja probowałem i wydaje mi się, że robie wszystko ok ale nie wyszło mi to jeszcze ani razu. Może to przez te lagi na tv/padzie ? Czy raczej to moje ograniczenie ?
5. Możliwe jest, że po premierze TTT2 nikt już nie gra w T6 online ? Od paru dni w ogóle nie idzie zagrać online. Ani ranked ani player match.
6. W związku z powyższym myślę nad kupnem TTT2, jednak cena na razie mnie odstrasza. W jak długim czasie może ona spaść do około 100zł ? Szukałem na necie jakiejś polityki cenowej gier ale nic konkretnego nie znalazłem.
1. Tak (kolosalna!)
2. Nie, właśnei nie, i to szczególnie w bijatykach online się nie przekłada na offline (co innego strzelanki ;] )
3. Pytaj technicznego jeśli chodzi o TV, ale pad nigdy nie powoduje laga, a wifi czy kabel... oczywiście że kabel!
4. Da sie
(pozdro Bati
)
5. Nie dziwi mnie to wcale ;p
6. Cenowa polityka heh, wiadomo od zawsze że im później od premiery tym gra tańsza, o dziwo jakoś mordobicia tanieją szybciej niż te pozostałe. Z drugiej strony z powodu czasowego DLC i dorzucania kolejnych postaci i stage'ów TTT2 może wcale tak szybko nie upuścić z ceny, ale to są tylko moje gdybania ;p
Czy ktoś może sprawdzał czy df+1,4 od Asuki jest bezpieczne na bloku? ;]