No i po turnieju... było grubo od momentu kiedy Cieślak dzień wcześniej przyjechał do Poznania. Niestety w turnieju Super Street Fightera 4 odpadłem bardzo szybko. Nie spodziewałem się takiego przebiegu wydarzeń, bo nic nie wskazywało na to że odpadnę. W grupie pokonałem wszystkich moich przeciwników (Cambiona, Veluriana, Tundre, Lucasa - 2:0 oraz Tejotla - 2:1). Przy wszystkich pojedynkach grałem bardzo spokojnie i w pojedynku z Vegą Tejotla nawet po przegranej pierwszej walce potrafiłem znaleźć sposoby, które dały mi wynik 2:1. Po wyjściu z grupy trafiłem na Mańka i przegrałem 1:2. Chyba za bardzo przestraszyłem się Setha i postanowiłem skupić się na ataku co wciągnęło mnie w kozi róg. Osobiście mam wiele zastrzeżeń do swojej gry, bo liczyłem że wygram. Na pewno zwycięstwo było w moim zasięgu i gdybym zagrał spokojniej w ostatniej rundzie (przy stanie 1:1 w rundach) możliwe, że inaczej wyglądałby wynik. Maniek okazał się lepszy, a ja w kolejnej rundzie spotkałem się z Grieverem, który odpadł po pojedynku ze Snowem. Po łatwej wygranej z jego Codym zmienił na Fei Longa i musiałem się o wiele więcej pomęczyć żeby ugrać drugi pojedynek. Na moje szczęście Griever miał bardzo duże problemy z ograniem na Sima dzięki czemu wygrałem. W kolejnym meczu czekał na mnie Cieślak, który przegrał z Fazzą. W tej walce emocje wzięły górę, co chwilę przeklinałem (co będzie chyba słychać na filmiku
). Przez nerwy nie wychodziły mi w ważnych momentach ultry albo zamiast niej teleport. Na dodatek dzień wcześniej zagraliśmy sporo freeplayów i Cieślak podłapał kilka motywów na Sima. Przegrałem znowu 1:2, w podobnej sytuacji gdzie przy stanie 1:1 w rundach i 1:1 w walkach zabrakło mi trochę szczęścia. Tak pożegnałem się z turniejem. Liczyłem na o wiele więcej, chciałem poprawić wynik z Bursy i chyba to też sprawiło że miałem takie ciśnienie na turnieju. Następnym razem muszę podejść bardziej na luzie, bo inaczej będę przegrywać ważne mecze.
Teraz trochę prywaty:
- Kris świetna miejscówka, naprawdę bezbłędna organizacja jak na pierwszy raz, dobre tvki, klimat turnieju
- Cieślak świetnie, że przyjechałeś dzień wcześniej, była gruba biba
po sesji przyjadę do włocławka to pogramy jeszcze przed Bursa jakiś offline, zagadaj do Ryu to też by się przyłączył
- Snake fajnie ciśniesz tym Rufusem, ale przy tym granku nocnym po turnieju obczaiłem kilka motywów na tego grubasa, na Bursie pomęczę Cię o jakieś spary przed graniem turniejowym. gratsy pierwszego miejsca.
- tejotl stary mało brakowało a byłbyś pierwszy, super że pojawiłeś się na turnieju. dodaj mnie na PSN to pogramy coś online. wpadnij na Burse do Włocławka 8-10 pazdziernika. widzę, że w Wawie powoli coraz więcej osób gra więc zgadajcie się i coś tam organizujcie.
- Grudziądz Squad - Fazza, Lucas, Olek, Bellevar zajebisty after było śmiesznie
mamy do siebie blisko więc trzeba od czasu do czasu pomyśleć o jakiś wspólnym graniu! Nie zagraliśmy w końcu Poznań vs. Grudziądz
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów…
I przekraczam granice wyobraźni!
Tworzę piękno i harmonię - gdziekolwiek się pojawię
Po mojej prawicy zasiada czerwony, Galaktyczny Wędrowiec
Po mojej lewicy – niebieska, wiodąca Moc
Przez życie prowadzi mnie białe, Rytmiczne Zwierciadło…- Manieq - mam do Ciebie pecha stary, zawsze jak grasz w tym samym turnieju i wyjdę z grupy trafiam szybko na Ciebie i mnie wysyłasz do looser brackets. Muszę przełamać złą passę.
Wacho - gratulacje stary 3 miejsca, nie spodziewałem się że zajdziesz tak wysoko ale pokazałeś klasę to był Twój dzień. Dobry Mudżyn i pamiętaj z kim trenujesz
- Griever, Kasia, Draco, Snow, Guardian - może nie byłem organizatorem, ale po części pomagałem przy turnieju w trakcie, ze sprzętem itp. dlatego świetnie że byliście i pomagaliście bez Was było by ciężko
PS. Snow odinstaluj Starcrafta
Swoją drogą podczas tego zlotu padła masa złotych tekstów, historii ale w obecnej chwili nic z tego nie mogę sobie za cholerę poukładać
jestem mega zmęczony spałem 2 godzinki i zaraz idę w kimę. Pewnie coś jeszcze napiszę, nie pozabijaliśmy się, chyba nie potrzebne były te spiny na forum. Atmosfera była wyśmienita, mam nadzieję że niektóre osoby zajarały się SSF4 po tym turnieju i również pojawią się na innych w przyszłości.