Autor Wątek: [MvC3] Dyskusja ogólna  (Przeczytany 129559 razy)

Kot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • no-life 4life
    • Email
  • PSN ID: Nekonushi
Odp: [MvC3] Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #525 dnia: Lipiec 20, 2011, 22:50:21 »
Chryste, hajp na całego. Dużo fajnych zmian z tego co widziałem (XFactor trochę mniej "LOL, odpalam na ostatniej postaci i robię comebacka z dupy", Task dostał command graba, Spencer trochę pewniejsze OTG), do tego GHOST RIDER, rany, przecież ja go po prostu wsadzę za Weskera i mam mój dream team. Mam tylko nadzieję, że będzie miał zianie ogniem (to swoje OTG) na asyście.
smh tbh fam

VanDarkholme

• Hero Member
  • Ciężarówka z nocnego hełmu
    • Email
  • Gamertag: 康海龍
« Odpowiedź #526 dnia: Lipiec 20, 2011, 23:20:39 »
Jeszcze tylko czekac na super Ouroboros Stridera ~  I mam mocna nadzieje że Gene pojawi sie chociaz jako DLC, bo inaczej to ja będe płakał grając Striderem

Nie wiem tylko za kogo ma robić Viper i jaka wersja Dooma i Skrulla nosiła takie wdzianka.

Stroj Dr Dooma to chyba Dr Doom z House of Magneto.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 23:27:32 wysłana przez VanDarkholme »
"Są Ci co są pro i są Ci co tworzą scenę"
"That's why you try to measure gambling by the numbers you shit out of your head."

Kot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • no-life 4life
    • Email
« Odpowiedź #527 dnia: Lipiec 20, 2011, 23:29:12 »
Strój Storm pochodzi z alternatywnego uniwersum z pierwszego X-Men Animated (tego co u nas na Fox Kids leciał). Tyle że tam był biały, pewnie był też komiks z tym samym uniwersum.
smh tbh fam

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
  • PSN ID: GKHiryu
  • Steam ID: GKhiryu
« Odpowiedź #528 dnia: Lipiec 20, 2011, 23:29:45 »
A Super Skrull nosi z tego co pamiętam swój strój tradycyjny z ojczystej planety.
Moje pięści krwawią śmiercią!

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
  • Gamertag: Gargooletz
  • PSN ID: Gargooletz
  • Steam ID: Gargooletz
« Odpowiedź #529 dnia: Lipiec 20, 2011, 23:29:53 »
Ze strony Marvela wybór postaci jest dość biedny oprócz Ghost Ridera i Strange'a.
Kiedy Nova i Iron Fist mogą okazać się jeszcze ciekawi w gameplayu pomimo, że nikt ich nie chciał, to Hawkeye to już jawne promowanie nadchodzącego filmu Avengers. Przez jego moveset aż przebija wysiłek z jakim Capcom próbował wymyślić coś, co odróżniałoby go od Taskmastera.

Naprawdę te postacie były lepszym wybórem niż Gambity, Cyclopsy, Psylocki, Venomy czy inne Bullseye? :\

EDIT

Kot, mylisz się. Ten strój Storm to był jej oficjalny wygląd w latach 80-tych w podstawowym uniwersum Eart 616.

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
« Odpowiedź #530 dnia: Lipiec 20, 2011, 23:45:13 »
Nie przesadzajmy Garg. Założyli 12 postaci. Zobacz, ile z nich jest ciekawych. Tylko jedna z każdej strony jest moim zdaniem biednym wyborem (latajka od Capcomu i Hawkeye od Marvela). Zamiast każdą postać rozliczać lepiej spojrzeć na bilans. Więcej ciekawych niż nudnych postaci = udany update.

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
« Odpowiedź #531 dnia: Lipiec 20, 2011, 23:58:43 »
Ogólnie tak, ale i tak trochę niesmak pozostaje. Ty jesteś zadowolony, bo dostałeś Stridera. Z mojej olbrzymiej listy życzeń tylko Strange się sprawdził dlatego jestem nieco niepocieszony.

I naprawdę myślisz, że szop jest lepszym wyborem niż Venom, czy jakakolwiek inna znana postać? Przynajmniej się będzie dobrze czuł w towarzystwie Artura.

Hawkeye to największa wtopa. To czy lubię postać, czy nie, nie ma tu nawet znaczenia. Moveset Taskmastera powinien z automatu wyeliminować Hawkeye'a z rostera, a jednak Marvel go wcisnął pewnie w związku z premierą Avengersów na wiosnę :\

Kot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • no-life 4life
    • Email
« Odpowiedź #532 dnia: Lipiec 21, 2011, 00:02:46 »
Nawet jak porównuję zarzuconego screena to wydaje mi się, że mam rację, ale prawdę mówiąc nie widziałem żadnego komiksu z "X-Men back in the 80s".

Hawkeye generalnie ma kilka ciekawie wyglądających rzeczy, ale nie rozumiem na cholerę wsadzać wszystkie postaci, z których "składa się" Taskmaster. Jeszcze z CapAmem to miało jakiś sens, bo to ta znana postać, bo może rzucać tarczą i w ogóle jego shield dash to special, a Taskmasterowy to unique, ale cholera, Hawkeye będzie miał po prostu więcej kombinacji tego samego. Poza tym to typowa postać na keepaway więc hejt od zaraz.

Aha - akurat wsadzenie Hawkeye'a to niekoniecznie przed Avengersami kinowymi. On akurat się strasznie popularny zrobił po animowanym Avengers: Earth's Mightiest Heroes i po prostu fani chcieli zobaczyć go w grze (wygląda mniej-więcej jak w serialu, na pewno bardziej niż jak w komiksach).

Co nie zmienia faktu, że dla mnie też trochę bieda. Jeszcze Vergill może być fajny, ale w sumie wolałbym Lady na jego miejsce. No i jestem ciekaw speciali Pheonixa Wrighta...

Ale nie martwcie się, mojego marzenia (Doctor Octopus) też nie ma. Tyle że Ghost Rider okazał się nawet lepszy <3
smh tbh fam

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
« Odpowiedź #533 dnia: Lipiec 21, 2011, 00:11:28 »

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #534 dnia: Lipiec 21, 2011, 00:16:19 »
Sentinel w nowym stroju miażdży. Wygląda teraz jak jakiś wielki robot albo coś : o.

Dr Strange może być dobry. W sumie nie wiem co on tam miał ale pamiętam go z jednego z mega marveli, w sumie cały komiks siedział, nic nie robił, tylko kręcił kolorowe kółeczka palcami i rzucał niby mądre teksty. Bad ass 8).

Kot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • no-life 4life
    • Email
« Odpowiedź #535 dnia: Lipiec 21, 2011, 00:16:19 »
O. Nawet przeglądałem tę stronę szukając screena z serialu i nie zauważyłem z komiksu, heh.

Hiryu ma dwa trzeciolewelowe hypery, w tym jedną "aurę".
smh tbh fam

VanDarkholme

• Hero Member
  • Ciężarówka z nocnego hełmu
    • Email
  • Gamertag: 康海龍
« Odpowiedź #536 dnia: Lipiec 21, 2011, 12:54:05 »
Hiryu ma dwa trzeciolewelowe hypery, w tym jedną "aurę".
No to pewnie przyzywanie Oroborow <3
"Są Ci co są pro i są Ci co tworzą scenę"
"That's why you try to measure gambling by the numbers you shit out of your head."

ZajmaN

• Learn to fly
  • Hero Member
  • *
  • Ukryty metal
    • KLIK
« Odpowiedź #537 dnia: Lipiec 21, 2011, 12:56:13 »
Dokładnie tak. Przemyślenia FLoe i innych (x factor w powietrzu i brak dhc glitcha :D ) :

• You can now X-factor in the air.

• Phoenix can only have one action per jump... meaning one fireball then she floats down.

• Characters now say something upon entering the screen when the previous character died.

• Many of the returning cast has new moves, or moves that act differently, (Ryu's Hyper Fireball now bounces off of walls, Taskmaster and Spencer are shown with new moves.)

• Ghost Rider has at least 2 special moves that OTG, and his two level one supers appear to OTG. His level 3 super is a grab where he uses the Penance stare on you.

• Strider is the first character to have two level 3 supers, (Ragnarok, and the Ouroboros.) Most of his moveset from Marvel 2 was shown. His robot animal super OTGs.

• Firebrand's level 3 appears to summon a computer controlled doppleganger firebrand to assist.

• Hawkeye's level 3 super OTGs. He fires off Antman, who hits the opponent, then grows in size and gives the opponent the biggest Monty Python boot known to man. Hawkeye has different arrows he can fire depending on the button pressed (frozen shot, poison shot, piercing shot, triple arrow, scatter shot, and net shot are shown.)

• Wolverine's Berserker Slash is not invincible and slower.

• Viewtiful Joe has the "Slow Dodge" move now. It's a special move that's super cancellable. In the Viewtiful Joe games, if you activated Slow and you got attacked, you'd dodge.

• Magneto has a new special move where he sucks you in with magnetism. Gravitation magnetizes the opponent. Repulsion pushes them away. Attraction pulls them towards you. His air-to-ground dash is slower now.

• Akuma's Hurricane Kick Assist doesn't knock down anymore, the opponent will flip out.

• Ryu can charge up his fireballs and they fly so quickly you can barely see them on screen. Charging can be done by holding down the button, like in Street Fighter X Tekken. A fully charged fireball will explode on contact, causing a wall bounce. He can also charge his Shoryuken now. Ryu can cancel his overhead with special moves now.

• Taskmaster has a new move called the Charge Sting. It impales the opponent, can combo into it. It appears that he can grab after his Charging Star move now.

• Dormammu's Flame Carpet OTG now pushes the opponent very far away. Much harder to combo from, even with an assist.

• Wolverine has a new move where he does a bunch of slices at close range, with the odd shoutout to "Swiss cheese." This attack is similar to Chun-Li's lightning legs, except it's with his claws.

• Storm has a move that pulls in the enemy and pushes them away with wind.

Mnie osobiście ghostrider po prostu uwiódł :

http://www.youtube.com/watch?v=dIvewlH_oC0&feature=player_embedded

Na tym filmiku widać że ma 2 masakryczne OTG (kombowalne do hypera) + hypera OTG (motur) + całkiem fajny lvl 3. Ponadto jego zasięg, masakra :O Widać już że jego (chyba) rzut który  dobija do ziemi i leci otg będzie jego podstawową bronią. Smoczek też całkiem fajny, ma jakiegoś 8way dasha, na tym filmiku widać jednak że nie ma żadnego OTG (albo nie pokazali). Teraz doczaiłem że ma w sumie hypera OTG :  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DlZgDB17VZ0#at=49
Widać też na tym filmiku że ma ground bounca i wall bounca, niezły z niego bouncer. Pod koniec jest akcja gdzie z powietrza robi hypera otg, x factor (w powietrzu) i leci dalej kombo. Fajna sprawa.

p.s. Wiem że jestem dziwny ale mnie się ten hawkyee podoba, a już na pewno bardziej od taskmastera (za którym nie przepadam ).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2011, 13:11:33 wysłana przez ZajmaN »

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
« Odpowiedź #538 dnia: Lipiec 21, 2011, 13:30:51 »
Zapowiada się świetnie. Ghost Rider wygląda na solidną kotwicę, Strider na dobry front (rzucenie garnkiem działające jako przedłużenie comba ftw). Niech wrzucą character introduction, jak to robili przed premierą MvC3.
Ciekawe, czy tym razem przecieki o reszcie postaci się potwierdzą.

Edit: Wie ktoś o co biega z tym LVL3 Ghost Ridera? Robił coś w tym stylu w komiksach?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2011, 13:35:09 wysłana przez Hiryu »

Wacho_VHO

• Global Moderator
  • Hero Member
  • -Team Individualists-
    • Backdash
    • Email
  • CFN: Satsui_No_Wacho
  • Gamertag: PL Balrog I
  • PSN ID: ice0age-w-
« Odpowiedź #539 dnia: Lipiec 21, 2011, 14:02:03 »
@ Hiryu -
When in close combat, the Ghost Rider locks eyes with his victim and makes him or her feel every pain that that individual has ever inflicted on anyone else innocent in their lifetime. Its effects are similar to the soul searing effect of hellfire.

Było to w filmie, jak w komiksach - nie wiem. No ale pewnie też było:P

Ogólnie Ghost i Vergil na 100% lądują w moim teamie. Do tego Trish lub Storm^^
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2011, 14:05:13 wysłana przez Wacho_VHO »