Dobra grałem sobie wczoraj troszkę guyem (głównie nim), zrobiłem sobie triale i pomąciłem w practice. Postać mi się generalnie podoba i widzę, że ma spory potencjał i jest przy tym wymagająca, trzeba mieć dobrze ułożoną grę. Kilka obserwacji:
- chyba powinno się grać na pressure i spychanie w róg planszy, tam gaj niszczy. Mixupy ze skoków, biegu oraz target combo (wersja z rzutem ładnie pozycjonuje).
- ultra1 ładnie kombowalna w rogu wchodzi nawet bez paska, można posadzić z paskiem prawie z połowy planszy. Na ultre 2 nie znalazłem żadnego zastosowania, to rzut ale ile to ma startupa? Wydaje mi się że można bardzo łatwo ucieć nawet po time freeze?
- floaty jump bardzo boli, praktycznie ktoś z syndromem downa jest w stanie zareagować zanim do niego dolecimy, sprawa wygląda lepiej przy tym skoku bushin czy jak to się zwie, ale łokieć z tego nie daje możliwości combowania więc troszkę biednie tutaj, zostaje rzut.. kroi ładnie przynajmniej.
- damage jest naprawdę niezły imo
- chyba tatsu to jedyny reversal? i chyba tylko na ex?
- Nie ma szybszego normala niż 4 klatki chyba? Czego używacie jako aa? s.Hk? Czym pokować?