Wg. mnie powinno być tak:
- Wygrany po walce nie może zmienić postaci - sam wiem po AOT że jest to nie przyjazne dla przeciwnika. W przypadku kiedy przeciwnik wygrał z nami 2 walki (gramy do 3) a my zaczynamy "wracać" to wracamy jedną postacią a nie każemy mu co walkę ogrywać się na kolejnych zawodników, albo widzimy że nasz main już nie jest zagadką dla przeciwnika i berzemy secon character i janimy go jak się da (sam tak zrobiłem parę razy
)
- Bindowanie na padzie dozwolone, ale bindowanie podwójnych przycisków na stickach odpada
- Zmiana planszy po każdej walce, przegrany wybiera plansze - mam dość grania na randomowych planszach. A jak już wiele osób zauważyło, plansze w T6:BR mają tendencję do trafiania się pod rząd i takie same.
- Liczenie wygranych i przegranych - Jeżeli dwie lub więcej osób w danej grupie ma wynik np. 7W:3L to nie ma żadnego problemu bo z reguły wychodzą po 4 osoby. Jeśli zdarzy się że dwie osoby mają taki sam wynik i jest dylemat którą wypuścić z grupy to liczymy pozostałe miejsca w gr. i teraz jeśli gracz A wygrał z 1,3 i 4 miejscem w gr. a gracz B wygrał z 1,2, i 4 to logicznym wydaje się że był on lepszym. Można to przełożyć na system punktacji gdzie liczyć będziemy już po małych walkach. 1 walka wygrana z zawodnikiem z miejsc 1-3 w grupie to 3 punkty, 4-6 to 2 pkt. a 6+ to 1 punkt. Troche to pomieszane ale uczciwe.
- W DE zawsze powinna istnieć możliwość odrabiania strat!!!
- I teraz wg. mnie nowa i chamska zasada czyli: Jeżeli w walkach finałowych nie zostanie nagrany replay to walka ta nie zostaje uznana. A dla czego? Bo ludzie podczas finałów będą zapominali pod wpływem emocji, nagrać repkę. I tak jak na AOT będziemy mieli 5 walk z finału a wynik będzie 3-2 xD. W tym wypadku odpowiedzialność spoczywa na graczu który ma władzę.
- Walki w grupach rozgrywamy w systemie Offline-->Arcade-->Nev Chalanger z prostej przyczyny. Po każdej walce następuje zmiana planszy a i jedno razowe wciśnięcie przycisku wyboru zatwierdza naszą postać, przez co unikniemy wybierania postaci na postać przeciwnika. czyli tak zwanego X- czekam, ACHA! on wybrał cośtam więc ja select i wybieram coś na jego coś.