Tokis, to połączenie do Słubic/Frankfurt n.O. i potem Berlin jest chyba najtańsze. Tylko z doświadczenia wiem, że połączenia Łodzi z zachodem (w szczególności z Poznaniem) jest co najmniej kiepskawe. Poznań - Słubice - Berlin kosztuje ~65zł w jedną stronę, musiałbyś sobie doliczyć koszt dojazdu do Poznania, pewnie musiałbyś przyjechać w czwartek wieczorem i nocować u kogoś z TcT, żeby pojechać w piątek. Potem hostel to 2 x 15-20 euro za noc (piątek-sobota, sobota-niedziela), wstęp na turniej 15 euro.
Edit: acha, obligatoryjne opłaty: około 2 euro podróże metrem do schroniska i z powrotem, jakiś kebab do wrzucenia na ruszt 3-5 euro...
Tundra, będziesz jechał przez Poznań? Gdybyś chciał zabrać ze sobą mnie i Robsona, piszemy się z wielką chęcią i możemy zaproponować nocleg w Poznaniu gdybyś chciał przyjechać wcześniej (czwartek wieczór albo piątek) i potrenować trochę w Tekkena, no i odpocząć - jazda z Wrocławia prosto do Berlina jest chyba trochę karkołomna, z Poznania to około 3-4 godziny jazdy.
OK, w takim wypadku na razie mam na liście do zamówienia hostelu 4 osoby:
1. Robson
2. Di
3. Tundra
4. ja
Czekam jeszcze na 1 osobę do jutra, w poniedziałek będę zamawiać. Jeśli nikt się nie zgłosi, zamawiamy pokój 4-osobowy(*).
Najprawdopodobniej będę zamawiać U inn, oto ceny:
http://www.uinnberlinhostel.com/en/booking/prices(*) nie mogę za bardzo szaleć, bo mój limit na karcie kredytowej to 1000zł.
Więc mogę zamówić max pokój 5 osobowy na dwa dni... na 8-osobowy przy zawyżonym kursie w bankowych operacjach może mi po prostu nie starczyć.