Autor Wątek: Dyskusja ogólna o Kazie  (Przeczytany 50477 razy)

Szyper

• Bezkitu Team
  • Sr. Member
  • *
Odp: Dyskusja ogólna o Kazie
« Odpowiedź #195 dnia: Marzec 05, 2011, 23:25:01 »
Jedna ze słabszych postaci w grze :D Jak grasz tak jak Liber, to może gdzieś w środku ;]

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #196 dnia: Marzec 06, 2011, 00:11:47 »
no ale jak grasz tak jak dongpal czy moon ejs to ma zadatki na haja xD.

jest tego plus, w ttt2 raczej słabszy nie będzie ;]

Szyper

• Bezkitu Team
  • Sr. Member
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: Marzec 06, 2011, 00:53:20 »
Tragiczne w tej postaci jest to co tragiczne jest u wszystkich mishim w T6. W Dr grało się nim głównie na daszowanego elektryka, a tu są one najprostszym ciosem do stępnięcia w całej grze. Brak słów. To rzecz, która mnie boli najbardziej. Szczególnie w pojedynkach ze Stevem. Zawsze na jego słeje reagowała się właśnie tym :(. W TTT2 wystarczy mi ewgf z DR, bez przegięć.

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #198 dnia: Marzec 06, 2011, 02:01:39 »
Straszna sprawa, no cóż. Zgadzam się z Szyperem a nawet ponad to. Teraz bardzo ciężko w ogóle cokolwiek stepować, a elektryka akurat łatwiej. Oby w TTT2 nie wylądował tak jak DeadFist u Paula...

Szyper

• Bezkitu Team
  • Sr. Member
  • *
« Odpowiedź #199 dnia: Marzec 06, 2011, 03:34:05 »
Nawet nie chodzi mi o samego Ewgfa (bo takiego nawet w DR się stepowało, nie było super trudne, ale dużo trudniejsze i z bliska tylko w jedną stronę), a takiego po daszu (wd wd ewgf na przykład). Komicznie wygląda, gdy mishima podlatuje pod Twoje nogi a Ty nadal możesz zrobić krok w bok i się wysrać na niego :D.

Widzę, że tu niektórzy się podniecają f+3. Nie widzę nic specjalnego w tym ciosie. Niezły, ale bez rewelacji. Nie ma kiedy tego użyć tak naprawdę..

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #200 dnia: Marzec 06, 2011, 09:14:24 »
ewgf'y często trzeba wymieniać z innymi ciosami, np. d/f+2 który łapie w każdą stronę :) Choć wnerwia fakt, że trzeba troche się napocić żeby wybić ewgf'em i zrobić JG za ok. 80 dmg podczas gdy ktoś z boku zrobi ss, prostą wybitę i tzw. "topem" może posadzić JG za tyle samo bez większego wysiłku.

f+3, jak dla mnie fajny but :) i chyba jedyny cios, którym można utrzymać przeciwnika na odległość, poza tym faktycznie nie ma co oklaskiwać
Zgarnąć wszystkich do aresztu! Niczego nie będzie :)

CheeseOfTheDay

• Hero Member
  • FraudOfTheDay;f
    • YouTube
    • Email
« Odpowiedź #201 dnia: Marzec 06, 2011, 09:31:33 »
f+3 to jest kolejne przydatne narzędzie i tyle, Kazio nie ma nic na taką odległość a sam cios nie idzie w milion klatek, jak na taki cios jest dość szybki.  No niestety Kazio nie ma zbyt wielu na prawdę dobrych ciosów a samym ewgf'em się nie wygra więc trzeba korzystać z tego co co jest.

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #202 dnia: Marzec 06, 2011, 13:39:09 »
f+3 podoba mi się tylko z tego względu że wygląda na CH po prostu kozacko :D innych zalet chyba nie zauważyłem specjalnie, karalne, długie i stepowalne.
df3,2 na HC jest fajne ale i tak kakato jest dużo lepsze.

Teraz sporo DJ pogrywam :) Juggle fajniejsze, movement lepszy znaczy płynniejszy od kaza, wydaje mi się że HS z większym zasięgiem.  Oczywiście bardziej "niszczący" ewgf, ff2, uf4, b4 etc :D Kaz słabo się prezentuje przy Heniu a tym bardziej przy DJ'u

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
  • PSN ID: HiKrush
  • Steam ID: HiKrush
« Odpowiedź #203 dnia: Marzec 06, 2011, 22:29:07 »
Fanzolicie, Kazek jest najlepszy ;)
- To się nazywa obłęd.
- Wszystko się jakoś nazywa, wybierz sobie.

Szyper

• Bezkitu Team
  • Sr. Member
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: Marzec 06, 2011, 23:21:29 »
Akurat Juggle DJ ma dużo trudniejsze :P. Te Kaza są prostsze. Chyba, że robisz DJem jakieś budynie bez EWGFów za każdym razem :P

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 07, 2011, 00:47:21 »
I żadne funboye DJ-a. Kaz mi się estetycznie bardziej podoba i po prostu jest cool :) a DJ myślę że zdecydowanie lepszy :)

d+3+4, 1, ff3,1, ff, 2, df+1+2 B!  ff3,1, ff df4,4_b+1,2_f+2,4  Kraina budyniu :P Nie wiem ile zabiera, nie chciałem nawet sprawdzać.

Mój ulubiony juggl DJ z najmniejszą możliwą ilością elektryków i z największym dmg w tej możliwości.
EWGF, u/f+1+2,d/f+1+2 B! f,f+3,1~f,f, 2, DEWGF (może być DWGF  :P jeden pies) za 79 dmg

A do Kaza, zdziwiony jestem że tak dobrze kroi   wgf, df3, b2,1, db 2 B! 3,1 f3 (nie napisałem cd41 bo buło by za ciężko )

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 07, 2011, 09:21:57 »
Mój ulubiony juggl DJ z najmniejszą możliwą ilością elektryków i z największym dmg w tej możliwości.
EWGF, u/f+1+2,d/f+1+2 B! f,f+3,1~f,f, 2, DEWGF (może być DWGF  :P jeden pies) za 79 dmg
u Kazka możesz zrobić:
ewgf, dwgf, d/f+3, d/f+1,2 B! 3,1, dwgf za 77dmg ( ale jak zastapisz dwgf'y, dewgf'ami to fajnie pobłyska :) )
ewgf, u/f,N,4, b+2,4, d/b+2 B! hs1 za 78dmg (albo 3,1, dewgf za 79-nie wiem czy dwgf wchodzi ale powinien)
Tak więc różnice nie są jakieś duże.

A do Kaza, zdziwiony jestem że tak dobrze kroi   wgf, df3, b2,1, db 2 B! 3,1 f3 (nie napisałem cd41 bo buło by za ciężko )
chodziło Ci pewnie o b+2,4 ale faktycznie 73 dmg bez ewgf'a to nie tak mało zważywszy że:
ewgf, ewgf, 1,2, d/f+1,2 B! hs1 kroi tylko oczko więcej
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 12:56:15 wysłana przez Brutal_KAZ »

SłońTrombalski

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 07, 2011, 17:49:33 »
Coś Ci się pomieszało, mówiłem o relatywnie najprostszych opcjach, bez ewgf ewgf.

Brutal_KAZ

• Full Member
  • ---=[DTS]=---
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 07, 2011, 21:10:38 »
To chyba nie zrozumiałeś Słoniu mojej intencji. Porównałem Twojego JG z wgf'em, który robi się dość prosto z JG zaczynającym się od ewgf, ewgf który robi się trudniej a różnica w dmg jest tylko jedno oczko. Więc też mnie to lekko dziwi że z JG bez ewgf'a idzie tyle wyciągnąć :)

HiKrush

• Hero Member
  • Bagiety już jado
  • PSN ID: HiKrush
  • Steam ID: HiKrush
« Odpowiedź #209 dnia: Marzec 23, 2011, 13:27:53 »
Boundowanie przy pomocy d/f+1,2 jest wyjściem nienajlepszym, bo po pierwsze kroi słabiej od reszty ciosów boundujących, a po drugie to są dwa ciosy, w więc bonusowo dokładamy sobie +1 do combo, co owocuje tym, że kolejne ciosy po boundzie będą odrzucały dalej i dawały nam mniejsze możliwośc posadzenia czegoś łatwo i przyjemnie. Na przykład takie coś:

EWGF, EWGF, u/f+3 B! 3,1, EWGF wchodzi bardzo prosto, bo do bounda jest starter+dwa ciosy.

Przy identycznej akcji z d/f+1,2 w roli ciosy boundującego nie dość, że skroimy mniej, to po 3,1 będziemy musieli zrobić głębszego dasha z elektrykiem. Naturalnie o ile w przypadku akcji, którą tu widzimy zasadniczo wszystko jest proste, to przy próbach wyciągnięcia dmg większego poprzez pakowanie większych ilości ciosów przed B! wybór ciosu boundującego może zadecydować o tym, czy ten elektryk w powyżej proponowanej przeze mnie akcji post boundowej w ogóle siądzie. Naturalnie jeżeli jest się manualnym szaleńcem pokroju Pycha za T5 i sadzi się w walce pięćdziesiąt EWGFów z różnymi przedrostkami, to nie ma to większego znaczenia, jednak - nie oszukujmy się - w walce, szczególnie turniejowej, juggle wybieramy consistent, a nie amazing.

Powyższe służyło mi do próby naświetlenia faktu bezsensowności pakowania w juggle d/f+1,2. Kroi mniej, jest go więcej, a w większości przypadków nie siada ani lepiej ani łatwiej od chociażby d/b+2.
- To się nazywa obłęd.
- Wszystko się jakoś nazywa, wybierz sobie.