Szczerze mówiąc to nie wiem czy Dyktator jest takim topem-topem. Na pewno jest jedną z bardziej solidnych postaci w grze, ale jeśli miałbym wybrać moim zdaniem pięć najlepszych postaci to nie byłby on oczywistym kandydatem. Na pewno bez zastanowienia podałbym Guile'a i Honde, a pozostałą trójke wybierał z takich postaci jak Chun, Boxer, Bison, Ryu, Akuma, może Fei-long, Sim i Cammy.
No i nie kumam tego zrzędzenia na osłabianie postaci, którą sie gra. Jak osłabią kogoś tak bardzo że nie widzimy sensu nim grać, to mamy do wyboru jeszcze 34 albo i wiecej postaci. Nie wiem w czym problem. Wiele postaci przeżywa swój czas świetności który przemija, w vanilli było tak z Ryu, Sagatem, Akumą i Rufusem, w superze z Guilem, Hondą, Bipsonem i Chun, teraz pora na kogoś innego. No chyba że się gra Boxerem, wtedy sie ma w dupie to, że wychodzi kolejna wersja gry ; D
No, ale mamy SSF4 - erę Hakana, Rufusa itp.
1. Rufus był już w vanilli.
2. Skąd pomysł, że to postać-żart? :f
cammy czy inna postać z dupy będzie miała przewage nad dyktatorem...
1. Cammy to postać z dupy. Aha.
2. Cammy nigdy nie będzie miała przewagi nad dyktatorem, co najwyżej będą mieli po równo.
z resztą kurcze za 120 na 80 damage ścięty to jest przesada gruba, karać gracza za idealny spacing, śmieszne.
Ten cios powinien po prostu zabierać 100 w każdej sytuacji, myśle że wszyscy byliby szczęśliwi ;p
W SSF4 jak widać Dictator był za dobry czego CAPCOM wcale nie chciał a stało się to samoistnie po nerfowaniu innych postaci jego omineli szerokim łukiem , Dictator w tym momencie to jedna z najsolidniejszych postaci w tej grze co CAPCOM'owi nie pasuje.
To nie jest tak, że im bardzo zależy żeby jakaś postać była słaba a jakaś dobra, to nie ASW ;p Im po prostu na maksa chujowo wychodzi balansowanie gry, bo nie mają pojęcia co i jak zmieniać, szczytem ich pomysłowości jest nerf/buff damage'a lub najbardziej przydatnego ciosu.
Poza tym jego ten kick, nie wiem, co to jest. Mowa o tym jego prostowaniu nogi, antyair
Stending rałndhałs, jeden z najlepszych normali w historii świata. Przecież grałeś w cvs2 ;p
Racja, f+hp jest dobre, ale ile to razy dostawałem karę, jak ktoś to przyjął na blok. Wolę samo HP.
Cieślak... f+hp ma -2 na bloku, wiec rzeczy które to ukarzą można policzyć na palcach obu dłoni. s.HP ma -4, więc z dobrym timingiem można to normalnie karać robiąć jab -> combo, albo po prostu srk.
Yhyh, nie znamy frame daty do swojej postaci ;>