mniej graczy będzie nimi grać i wszyscy szukający easy wins będą whorować tak jak do tej pory topami
No ja właśnie miałem zamiar zacząć whorować ;p Z topów w superze Bison najbardziej mi sie podoba (obok Chun i Akumy, ale nimi grałem już od vanilli sporo i w sumie troche mi się nudzą), no ale widze że jednak nie bardzo ;[
Rufus nadal będzie topem
A co z cammy, coś mi się wydaje że ta postać wpada w kategorię viper rufusa jeśli chodzi o playstyle i power
Playstyle może i tak (z Rufusem, Viper to troche bardziej skomplikowana sprawa niż ciągły rushdown ;p), ale jeśli chodzi o power to już prędzej na odwrót, chociaż też nie za bardzo. Cammy jest przegięta. Nie w sensie "Cammy jest przegięta!!!!11 :/" minutę po przegraniu z jakąś Cammy online, tylko po prostu jest przegięta ;]
Bracia mi się obydwaj podobają, którymś na pewno pogram (zapewne Yunem bo będzie mniej popularny, no i grałem nim już sporo w 3s, więc bedzie mniej do nauki ;p), ale czy mainować to nie wiem, zobaczy sie. Viper jest zbyt randomowa i ryzykowna żeby być top tierem w jakiejkolwiek odsłonie sf4 (chyba że skupi się w 99% na space'ingu i grze w defensywie, taka gra upraszcza wiele jej trudnych matchupów), w sumie myślałem jeszcze o Dudku, sporo nim ostatnio gram i jest fajnie, a zmiany w AE zapowiadają się smakowicie ;>
@Maddest - no pewnie tak ;d W sumie naprawde ciężko jest odejść po tak długim czasie od swojego maina, którym ma się tyle rzeczy ogarniętych, nieważne ile nerfów by nie dostał. No ale tak czy inaczej niektóre matchupy są tak chore że trzeba znaleźć sobie jakieś posiłki :F
@Hiryu - skąd taki pomysł? Jest właśnie na odwrót ;p