No więc tak, nie ma takiego hype'u jak przy zwiastunie - wiadomo, świeży itd, ale pomimo to myślę że X może być jeszcze lepsze niz 9

Po pierwsze podoba mi się ton tej części i stylistyka, wrócili do ciemniejszych kolorów i jakiejs takiej groteski jeśli chodzi o styl. Wygląda na to że każda postać będzie miała między sobą kwestię przed walką, może po walce też. Kupa nowych ruchów jak wykopy u scopria i sub-zero, scorp rzucający ogniem xD w jakis ciekawszy sposób siekający mieczami czy podpalający swoje liny. Sub tez uzywa jakis malych sztyletów czego nie bylo wczesniej no i moze rzucac swoimi zamrożonymi klonami, czego mi zawsze brakowało. Ogólnie rozgrywka wygląda na bardziej płynniejszą i szybszą co jest na plus dla tej bijatyki po dość "sztywnym" silniku z 9 i reszty odsłon serii. Wykorzystywanie elementów otoczenia na plus, fajnie wszystko podswietlone lub ruszające się nie psujące ogólnego odbioru areny. Co do nowych postaci to "Ladybug" wygląda sexy i pasuje bardzo do rostera - ataki dystansowe, pułapki , wygląda jak Arachna z serialu Beast Wars

Druga postać to Farahh, Frah? Zdeformowana dziewczynka na wielkim trollu

Raczej powolniejsza postać ale dzięki tej małej może być i dystansowa co jest fajne. Areny są dopasowane chyba do postaci, śnieżny las - Sub-Zero, straszna przystań - Farahh. Fatality i X-raye wyglądają jeszcze bardziej krwiście i efektownie ( filmowo ). Czyżby 3 nowa postać podczas prezentacji Fatalities?