Tak jak w przypadku ósmego Teja, bardzo ważna jest strona internetowa - to wizytówka, na którą w pierwszej kolejności patrzą wszystkie osoby, które chcielibyśmy, aby zainteresowały się eventem. Jeśli na stronie znajdują się zachęcające materiały z poprzednich edycji, to jeszcze lepiej.
Pierwszym krokiem w kierunku "lepiej" wydaje się być podział odpowiedzialności. Kiedyś padł pomysł, żeby w naszej społeczności wyznaczyć osoby, które zajmowałyby się prowadzeniem turniejów, robieniem streama, przygotowywaniem filmów promocyjnych, nagrywaniem walk w trakcie turnieju czy robieniem zdjęć (tym samym mniej lub bardziej rezygnując z grania). Wtedy nie wyszło, ale może spróbujemy jeszcze raz? Od streama mamy Kota i Hiryu, stronami www - być może - mogłaby się zająć Tenshi itd. Dodatkowo według mnie pomóc mogłyby: FGC-owy podcast oraz pozaturniejowe streamy (zwłaszcza biorąc pod uwagę obecną popularność streamów).
Spośród wspomnianych do tej pory problemów największym wyzwaniem jest zwiększenie liczby uczestników. Chyba najlepiej byłoby zacząć od społeczności lokalnych. Porozmawiam z Hiryu i zorientuję się, na ile mógłby tu pomóc Level Up (temat już został poruszony, ale nie wiem, w jakim jest stanie). Postaram się również zrobić bijatykową prelekcję na jakimś konwencie M&A - zawsze jest szansa na to, że kogoś uda się zainteresować.
Pozwólcie że coś Wam pokażę...
http://www.ppe.pl/wydarzenia-232-tekken_tej_tournament_vol_8.html
Przeczytajcie komentarze pod wydarzeniem
'dziękujemy' psx extreme, ppe.pl, ps3site.pl za totalną olewkę turnieju na NAJwiększych targach gier i multimediów w Polsce.
Z mediami, niestety, jest bardzo różnie. Pamiętam, jak informację o WCG rozesłałem do różnych serwisów (z prośbą o zamieszczenie newsa) i na jednym z serwisów dostałem odpowiedź, że nie widzą sensu wrzucania newsa, bo nic z tego nie mają.
Gdybyś miał kiedyś jeszcze problem z ppe.pl czy ps3site.pl, to daj znać - a nuż mi się uda
.
plakaty
Wydaje mi się, że taka opcja odpada, jeśli sprawą nie zająłby się sponsor.
PS Tenshi, współczuję Ci przy odpisywaniu Hayato
.