Co do hotelu, Demonitzu mówi, że walczy w nim o grupowe zniżki. Mogę się jeszcze popytać co i jak, jednak jeśli chodzi o hostel (w centrum Amsterdamu), to z tego co widziałam wychodzi około 120zł za jedną noc. (Hotel theGlobe Center, albo FlyingPig Hostel, albo Hostel Centraal) Jeszcze się zorientuję.
@Kot - ten Hotel na zaibatsu wygląda super, hot deal! Dolicz sobie 2x29euro za sleeperette i wychodzi już wyjazd za 560zł (bez wyżywienia i wejścia na turniej) (p.s. Dopisz Robsona na listę
)
Jeśli chodzi o bilety promocyjne na IC, to jest ich ograniczona pula, więc trzeba je szybko wykupywać. Powinny jeszcze być na miesiąc przed, ale warto je wykupić nawet jeszcze w tym tygodniu, najpóźniej w nastepnym. Jednak te bilety nie podlegają zwrotowi więc zamawiajcie je rozsądnie.
Promocja się nazywa "Sparnight" i nie łączy się z promocjami grupowej zniżki.
Są 3 szczeble promocyjne na Sparnight. Po wyczerpaniu puli z pierwszego szczebla kolejka idzie na drugi szczebel, itp.
Rodzaj miejsca | Szczebel 1 | Szczebel 2 | Szczebel 3 |
Miejsce półsiedzące 'sleeperette' | 29eur | 39eur | 49eur |
m. do leżenia przedział 6-os | 49 | 59 | 69 |
m. do leżenia przedział 4-os | 59 | 69 | 79 |
miejsce sypialne w przedziale 3-os | 69 | 79 | 89 |
miejsce sypialne w przedziale 2-os | 79 | 89 | 99 |
miejsce sypialne w przedziale single 1-os | 139 | 149 | 159 |
Sleeperette to miejsce siedzące z możliwością obniżenia fotela i podnóżkiem.
Jak dla mnie to bardziej się opłaca przyjechać wcześniej sleeperette za 29euro i nocować jedną noc normalnie w łóżku. W pociagu i tak nikt sie nie wyśpi tak jak normalnie.
Dla mnie wyjazd byłby w Czwartek (z Poznania około godz 21:00), przyjazd w Piątek o 10:00. Nocleg Piatek-Sobota, Turniej, nocleg Sobota-Niedziela, sparringi w Niedzielę i powrót w Niedzielę o 19:00 (przyjazd do Poznania rano w poniedziałek).
Oczywiście część z Was by została jeszcze noc dłużej ze względu na turnieje w niedzielę. Sama się w sumie zastanawiam czy nie zostać jeszcze noc dłużej
W czwartek wieczorem wyjeżdżam z Robsonem raczej na 100%, powrót pozostaje do dogrania.
P.S. Aktualnie kurs euro jest bardzo niski - 4,17zł - warto się obkupić
edit: sleperette:
EDIT:
Rezerwując przez tą stronę:
http://www.budgetplaces.com... można zobaczyć że np. rezerwując nocleg dla 8 osób (1 pokój, 8 łóżek) na 3 noce w Amigo Budget Hostel, wychodzi 73zł na noc, czyli jakieś 218zł za wszystkie noclegi od osoby, co daje nam razem z przejazdem 458zł
Za dwie doby wychodzi około 83zł za noc, co daje nam około 407zł za osobę za wszystko (oczywiście bez wstępu na turniej itp).
Co ciekawe, zamawiając przez tą stronę nocleg w Bastion Hotel, ceny też są tańsze niż super oferta na TZ, a wynosi między 91zł (3 doby) a 97zł (2 doby) za osobę za noc.
Czy chcecie wszyscy lądować do Amigohostel czy może Bastion Hotel?
Ja przed chwilą wysłałam zapytanie do Amigohostel czy honorują rezerwacje przez tą stronę bo ceny naprawdę są niskie. Jeśli tak, to zamawiam przez ta stronę
Argumenty za Amigo Hostel:
- niskie ceny
- 40 min piechotą od centrum (wcale nie tak dużo, po drodze parki), trzeba dojechać na turniej
Argumenty za Bastion Hotel:
- lepiej gwiazdkowy (przez to trochę wyższe ceny)
- blisko miejsca turnieju (daleko od centrum)
Najlepiej byłoby zrobić listę osób, które chciałyby zostać do niedzieli, a które do poniedziałku.
Ja się przychylam na Bastion Hotel do niedzieli.