Starcraft 2
Diablo 3
Final XIII , XIII Versus
Bayonetta (ze wzgledu na dynamike i gosu kontrole postaci w kazdym calu, postac dalej mi sie nie podoba; )
Persona 5
Valkyria Chronicles 2
God of War III
Heavy Rain
Last Guardian
taki mroczny jrpg na psp, nie pamietam tytulu, ale mam gdzies zapisane =o
Aliens vs Predator
Gunz: The Duel 2 (i znow wsiakne na pol roku z demonem; e)
Apropo gier - mocno polecam Divinity II na PC - bardziej mnie zassalo (ciezko mi sie bylo oderwac) niz Dragon Age. Swiat otwarty, ogromny, muzyka w niektorych momentach miazdzy, stopnien trudnosci nawet nawet, rozwoj postaci dowolny (skille z dowolnej klasy), graficzka zacna, klimat swietny, teksty rowniez (a ile fajnych ironicznych docineki mozna walic to ah; ). Ekwip ala Diablo (w sensie - rozne parametry, sockety, bajery), w walce pomaga tez skill (typu leci strzala, robimy unik), sporo roznych rzeczy samemu mozna znalezc przeczesujac krainy (jak w Gothicu - ukryte jaskinie, swiatynie, podziemia - z tym, ze tutaj czesciej jakis reward jest, a nie ze wlazimy a tam spam 10 stworkow i nic wiecej). Duzo rzeczy tez sobie az notuje na mapie, bo "Jakis dziwny teleport nieaktywny, ktory mowi podaj haslo" czy "jakis grobowiec, nad ktorym swieci dziwna aura". Sporo takich fajnych rzeczy, do ktorych pozniej sie wraca / wpada na pomysl jak to ugryzc itd. I fajne ekipy w swiecie - rasowy swietny RPG bez elfow i krasnali? A jakze - mamy za to New Order, Pogromcow, Smoczych Rycerzy, jakis Palladynow, szkielety, nekromantow, magow, milion roznych dziwnych kreatur, sa tez i klasyczne gobliny, smoki (te ostatnie tutaj sa przeciekawe).