Diablo3, Starcraft 2
Civilization V
Wiesz co dobre, ziom!
W becie SC2 uczestniczyłem, zanosi się na mega kozacki gameplay, i chociaż póki co z balansem w multi jest jedynie "tak se", to wiem że Blizz (z)robi wszystko by dać nam kolejnego bezkonkurencyjnego RTSa - tak w singlu, jak i w multi! Premiera zapowiedziana na 27.07, trochę smuci mnie cena oscylująca w granicach 200 zł, i to jedynie za pierwszą część kampanii.
O Diablo 3 na razie nie wiadomo za dużo, ale strasznie mi się podoba design nowej odsłony, po świetnej "jedynce" D2 graficznie był dla mnie chybiony, IMO. Niemniej, jeśli chodzi o grywalność to o tą raczej nie mamy się co martwić!
Must have!
Co do Civki, to jest to gra, która obok Tekkena i Herosów wyrwała mi najwięcej godzin z życia. Wraz z C4:BTS stanowiła dla mnie strategiczną grę wszechczasów, z multum możliwości i opcji, mimo że była bardzo rozbudowana i wymagała spędzenia wielu godzin by w pełni ogarnąć wszystkie tajniki gry. Nie wiem co Sid mógłby wymyślić w nowej części, obok usprawnionego interfejsu i podkręconej grafiki, która, swoją drogą bardzo mi się podoba. Nie widziałem jednak samego gameplayu, ale raczej jestem spokojny, bo co kolejna część to jest w tym aspekcie coraz lepiej. Z drugiej strony, Civ4 zawiesiło poprzeczkę bardzo wysoko, mam nadzieję że nie popsują nic.
Co do konsol, to póki co żywsze emocje wywołuje u mnie MGS:Rising(xbox only?), Darksiders 2(pierwszą część właśnie kończę i jestem niezwykle przyjemnie zaskoczony) oraz Trine 2, które ma w sobie prawdziwą magię, mimo że nie widziałem w trailerze żadnych nowości jeśli chodzi o system.