Parę spostrzeżeń po pierwszych dniach grania :
System w teorii nie uległ poważnej zmianie, da się jednak odczuć że panowie z capcomu trochę przy grze dłubali. Tak jak zapowiadałem, wymianki z TAC są niesamowicie irytujące, tracenie paska to po prostu śmiech na sali. X factor w powietrzu to dla mnie krok do przodu, chore akcje z tym się da robić. Zauważyłem (poprawcie mnie jeśli się mylę) że okienko buforowania jest teraz znacznie mniejsze, niektóre komba wydają się trudniejsze niż były. Gra wydaje się odrobinę szybsza, moja dziewczyna stwierdziła że postacie są teraz jakieś takie wyraźniejsze, mówi że ten wanilliowy chaos już tutaj aż tak bardzo nie doskwiera. HUD jest fatalny, tutaj się nic nie zmieniło. Jak na razie ostro mainuję dr. Strange, przy okazji Nemesisa i mega potwora jakim jest Ghost Rider
Drużyna Ghost rider, Dormammu i Dr strange ;p Doom faktycznie dostał buffy, ludzie nim jak na razie robią random j.s i na tym się kończy. Dormammu słabszy niż by się wydawało.
p.s. Alternatywne stroje (te które dopiero wyjdą) to najbardziej wypaśne stroje jakie kiedykolwiek widziałem, Nathan Spencer forever ! ;]
p.s.2 Vergil to straszna menda.