Witam, nie wiem, czy to odpowiednie temat, w razie czego przepraszam
Moja przygoda z bijatykami dopiero się zaczyna, (a właściwie to zaczyna sie ponownie, bo szczenięcych lat nie bedę liczył, gdy sie godzinami na automatach przesiędziało w ciemnych salonach gier)
W każdym razie od kilku dni dojrzałem do pomysłu zdobycia arcade sticka, i ogółem ostro lurkuje w sieci zbierając informacje na ten temat.
Byłem na stronie emudreams, na stronie kowala, przeszukałem amazona, wlazłem do sklepu madcatz'ów.
Ogółem, doszedłem do następujacych wniosków:
poszukuję dobrej jakości arcade sticka do fighterów 2d, typu ssf4 oraz MK9, najlepiej z opcją podłaczenia do X360 oraz PS3, jak to będzie niemożliwe, to tylko do x360, najlepiej z ogranicznikami 8 kątnymi.
Z tego co poszukałem na sklepach internetowych, jednym sprzedawanym masowo stickiem w Polsce jest Xbox360 Fighting Stick EX 2, nie zbiera on jednak zbyt pochlebnych recenzji
Poszukiwałbym czegoś lepszego, co nie roizpadnie się po pól roku grania.
Niestety, z tego co szukałem jakichkolwiek innych sticków w Polsce nie uświadczę, moge je zamówic conajwyżej ze stanów lub kupic na amazon.com. Ceny są co prawda masakryczne, ale jeżeli mnie przycisnie, byc może zdecyduje sie na taki ruch.
Jest tez druga strona medalu, czyli customowe fight sticki. Niestety, nie mam ani narzędzi, ani majsterkowej smykałki i umiejętności do zrobienia samemu takiego cuda, stąd tez moje pytanie: czy znacie może kogoś, kto by sie podjął wykonania takiego cuda na zamówienie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc